problem z rozdzielczością (przewijanie obrazu)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
mam notebooka acer aspire one (w którym najwyższa rozdzielczość to 1280x720) niestety jest ona niewystarczająca do obsługi programu Profesor Henry Słownictwo 6.0. do którego potrzebna jest rozdzielczość 1024x768. z tego powodupo otwarciu programu w niektórych sekcjach mam ucięty obraz, a w żaden inny sposób nie mogę go przesunąć w dół. wicie może jak zmienić tę rozdzielczość, aby nie ucinało mi częśći obrazu?
edytowany przez kasienkam19: 07 lut 2012
Jeżeli maksymalna rozdzielczość wynosi tyle i tyle to znaczy, że nie można ustawić wyższej (ograniczenia matrycy). A nie ma w opcjach rozdziałki 1024x768?
tak, jak pakk sugeruje, kazda matryca ma wartosci nizsze, niz nominalna
musisz wejsc w opcje ustawien grafiki - prawy przycisk myszki na pulpicie
wyswietli sie menu, z ktorego wybierasz ustawienia graficzne i wowczas pokaze sie jakies okno z opcjami ustawienia rozdzielczosci
z drugiej jednak strony, skoro piszesz, ze u ciebie najwyzszy rozstaw osi w pionie to 720 to faktycznie mozesz nie miec tej pozadanej konfiguracji do prof. Henry'ego
Miałam dokładnie ten sam problem na netbooku. Uniemożliwiał już zalogowanie się do programu (nie było widać menu wyboru bazy). Rozwiązałam przez zainstalowanie małego programu, który umożliwia emulowanie wyższych rozdzielczości (poprzez albo skalowanie, albo przewijanie ekranu). Bez problemu działał z Profesorem Henrym 6.0. Nie pamiętam niestety nazwy (było w niej coś z Tray) - kiedy będę siedzieć przy netbooku, sprawdzę ją (chyba, że ktoś będzie ode mnie szybszy).
Ten programik nazywa się AsTray.

« 

Studia za granicą