Program do nauki słownictwa z systemem inteligentnych powtórek i opcją dodawania całych list słówek

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Moglibyście polecić mi jakiś program do nauki słówek taki żeby miał opcję powtórek oraz dodawania całych list słówek? Używałem przez dłuższy czas Henrego, pod względem powtórek był genialny, jednak pod względem dodawania słownictwa bardzo mozolny. Szukam programu (lub strony) który łączyłby te opcje. Z góry dzięki za odpowiedź :)
ja korzystam z supermemo - stary sprawdzony program
tylko że w SM dodawanie własnych rzeczy (słów, ćwiczeń) to prawdziwa makabra. Nie robiłem tego, ale wystarczy zobaczyć instrukcje by dojść do takiego samego wniosku.
Fiszkoteka używa spaced repetition.
Czy w tej fiszkotece jest ćwiczenie na wpisywanie czy tylko fiszki?
Może spróbuj www.freerice.com. Trochę się różni od tego, co czekujesz, ale warto zobaczyć.
W fiszkotece jest wpisywanie, jest tryb wiem/nie wiem, quizy i jeszcze kilka typów
Właśnie wypróbowuję fiszkotekę, wydaje się ok. Czy spaced repetition różni się czymś od powtórek z Henrego?
Trudno mi powiedziec, bo nie znam zbyt dobrze Henry'ego i nie wiem jak wypadłoby porównanie. Ogólnie w spaced repetition chodzi o to, ze program zapamietuje, ktore slowka ida ci lepiej a które gorzej i na tej podstawie sam oblicza, co powinieneś powtórzyć danego dnia.
Ok, zakładam, że aby ten program przynosił efekty trzeba kupić wersję premium, tak? Zależałoby mi na czymś czego nie trzeba opłacać, ew. jakiś program za który płaci się raz.
Niekoniecznie, chociaż dostep premium sporo ulatwia, to prawda. Ja na razie mam wykupiona opcje roczna (ta za 99 zł) + kurs francuskiego. Nie kosztowalo mnie to majatku, a naprawde oszczedzam mase czasu na przepisywaniu slowek samemu i szukaniu nagran wymowy.
Po przeliczeniu na miesiąc nie wychodzi to tak drogo, chyba zainwestuję :) Jeśli chodzi o konto free to ma ono sporo ograniczeń. 300 fiszek i 500 powtórek to strasznie mało.
edytowany przez SirPsycho: 26 cze 2015
Haha, tak to już jest na tym swiecie, ze za wszystko trzeba placic :) Jakbys mial jeszcze jakies pytania, to pisz smialo.
a myślałeś o nauce w domu w trochę inny sposob? bo jak tak to znajoma mówiła, że można fajnie się uczyć w takiej platformie speak up.
Cytat: magda.go
a myślałeś o nauce w domu w trochę inny sposob? bo jak tak to znajoma mówiła, że można fajnie się uczyć w takiej platformie speak up.

Prosze nie reklamowac tej szkoly, wszystkie reklamy sa usuwane.
Słyszałem że Speak Up ma własny interaktywny panel dla słuchaczy do nauki. W sieci jest sporo apek na telefony. Firma Kamee z Krakowa robi dla szkół takie oprogramowania
http://blog.kamee.pl/35.oprogramowanie-dla-szkoly-jezykowej
Warto popytać w szkołach czy mają takie systemy przed decyzją.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka