Jaki program do nauki słówek?

Temat przeniesiony do archwium.
Jaki znacie najlepszy *darmowy* program wspomagający naukę słówek? Zależy mi na dobrym systemie powtórek i możliwości łatwego tworzenia własnych zestawów słów. Mile widziane, jeśli ma jakichś użytkowników, którzy powymieniają się takimi bazami - mogę sama co nieco stworzyć. I nie piszcie, że to Supermemo, bo nie jest darmowe :).
only Super memo i oczywiście jest darmowe. Znajdziesz go w numerze 10/2003 PC World KOmputera.
>only Super memo i oczywiście jest darmowe. Znajdziesz go w numerze
>10/2003 PC World KOmputera.

Taaaak, tylko skąd wezmę ten numer? Można go jeszcze dostać z archiwów? Poza tym zależy mi na czymś darmowym, czymś, z czym mogę się zacząć uczyć od zaraz. I nie uwierzę, że nie ma żadnego innego dobrego programu - nie mówię, że tak dobrego jak Supermemo, ale wystarczającego przy moich skromnych wymaganiach :).
Byl jakis taki program o nazwie Ernie. Jest on calkowicie darmowy i mozna go sciagnac z jakiejs stronki o ang., ale nie pamietam jakiej. Osobiscie jednak nie polecam tego programu... ma slaba grafike i jest co tu duzo mowic o wiele gorszy od np. SM w wersji online.
Ściągnęłam Erniego, ale chyba nie jest darmowy :/. Może ktoś ma jakąś starszą, freeware\'ową wersję tego programu? Tudzież kody do nowej (-;.
tu znajdziesz wersje SuperMemo do sciągnięcia:
http://www.supermemo.com/english/down.htm
Niestety, to wszystko triale, wyłączając jakieś starusieńkie Supermemo pod Win3.11 i DOS :).
napisz do mnie... na priv
cześć - SM nie jest rzeczywiście darmowe - bardzo fajne są bazy łukasza i pozwalają na tworzenie własnych, więc powinny Cię zasadniczo zaspokoić :) ale jeśli chcesz czegoś więcej to mogę dać Ci namiary :) [email]
SuperMemo 7.5 które oferuje 90% funkcjonalności tego programu jest DARMOWE. Poza tym do gazety Easy English dołączane są bazy z tym programem...
Masz rację SuperMemo nie jest darmowe. Nawet te wersje, które były umieszczone na płytkach Magazynu WWW i PC World Komputera były licencjonowane tylko dla czytelników tych magazynów. Ale jest najtańsza wersja tego programu - to ta umieszczona na płytce do nieparzystego numeru magazynu Easy English Plus - kosztuje tylko 4,99 zł. I tu dodatkowy \"bonus\". Ta wersja prezentuje wszystkie możliwości programu SM.

Drugim programem, który mógłbym Ci polecić ze wzgledu na łatwość tworzenia własnych plików ćwiczeniowych jest eTeacher. On również był umieszczany na płytkach różnych magazynów językowych czyli był prawie za friko. Ale do tej pory można go dostać za 20 zł w hipermarketach Geant i Hit. Można też zamówić korespondencyjnie w księgarni \"Klub Dla Ciebie\" i\"Świat Książki.\"
A gdybym napisał swój program, który byłby w 200 % darmowy???
Czekam na wasze propozycje, moze będzie lepszy od SM???
Co wy na to?
Piszcie maile z tematem \"Program do nauki\" z propozycjami.
[email]
Masz tu w 100% darmowy,prosty i przydatny program.Ja dzięki nie mu już się dużo nauczyłam.Polecam
Angielskie słówka.

http://download.chip.pl/download_87406.html
kiedys napisałem sobie taki programik do nauki słówek, jest darmowy, ale trzeba miec MS Ofice Excel zainstalowany na komputerze.
http://mzawi.fm.interia.pl/
zestawy słówek można tworzyć samemu, stworzyłem kilka dla przykładu, jeśli dorobicie jakieś to mi poślijcie a ja je dołacze i udośtępnię nową wersję. Pozdrawiam Mariusz
Spróbuj www.nauka-slowek.org , darmowy (nie jakis tam trial), bardzo ladna grafika, skuteczny system zapamietywania, wspomagany obrazkami i wymową. Naprawde polecam.

M
etutor.pl nie jest to wpełni darmowa strona, ale opłata za korzystanie z niej jest naprawdę niewielka, a posiada właśnie te opcje o których wspominałeś.

Baza gotowych słówek, podzielone tematycznie oraz w zależności od poziomu zaawansowania i oczwyiście opcja odsluchu poprawnej wymowy
Już komuś pisałam to, więc tylko przekleję... Z czystym sumieniem mogę polecic program, ktory mozesz znalezc na http://www.nauka-slowek.org/. Dla mnie dużą zaletą jest to, że posiada wymowe. Ponadto można do słówka dodać obrazek, co znacznie wzmaga efektywność nauki. Slowa same sie uzupelniaja przy wpisywaniu i sam znajduje tlumaczenie (wystarczy tylko ustawic kursor w polu tlumaczenia), przez co jakoś szybko mi się dodaje nowe słowa (pewnie przez to mam ich za dużo, ale przynajmniej mam pewnosc, ze nic mi nie umknie, jak na karteczkach czy na bokach stron książek). Program całkiem ladnie sie prezentuje, co jest nowością dla mnie przy używaniu darmowych porgramów. Mozna go jednoczesnie uzywac jako slownika, ponieważ posiada ogromną bazę słów w kilku językach (ja korzystam tylko z ang i hiszp) a jesli uznamy ze slowo chcemy zapamietac, za pomoca przycisku DODAJ umieszczamy je w naszej lekcji. Z tego co wiem, to program ten wykorzystuje algorytm optymalizacji powtorek, podobny do tego w SM. Ja mialam jakies pytania i watpliwosci na poczatku, ale Pan, ktory ten program stworzyl, dosc szybko odpowiada na wyslane doń zapytania. Wadą jest na pewno to, że posiada tylko wymowe angielska, no i jest jedynie w wersji on line, nie mozna go sobie sciagnac:-(

Aaaaaa, zapomnialam, po kliknieciu na ten adres zapyta was zeby zainstalowac program Silver Light Microsoftu (w tej technologii jest ów program napisany ), ale instalacja trwa naprawde krociutko
Temat przeniesiony do archwium.