>Zapewne zostanę skrytykowany za ten pomysł, gdyż SM jest po to, aby
>właśnie "wyeliminować" takie tyranie z książki i po to są te powtórki
>itp itp no ale każdy jest "indywidualistą" w nauce i każdemu słówka
>mogą "wchodzić" do głowy inaczej...
Nie przejmuj się krytyką. Jeśli ktoś Cię skrytykuje za ten sposób nauki, będzie to oznaczało, że nie rozumie idei SuperMemo. Program ten został napisany dla ludzi, którzy uczą się (studiują) na podstawie podręczników, wykładów, czytanych artykułów i innych podobnych materiałów, a SM używają dlatego, że nie chcą zapominać materiału z tych źródeł.
Twój sposób nauki jest jak najbardziej racjonalny. Podoba mi się również to, że wybrałeś repetytorium "Oxford Excellence for matura" (słówka z Word Bank). Warto jednak dodać do tego wyrażenia z Functions Bank. Są bardzo przydatne. Trochę słówek znajduje się też w poszczególnych rozdziałach, nie należy o nich zapominać.
Zwykle różnimy się w ocenie wersji MSM i SM UX. Ty wolisz SM UX, ja na podstawie wieloletnich doświadczeń z znajomości metodyki za lepszy uważam MSM. Nie oznacza to jednak, że będę Ciebie krytykował, za każdą wypowiedź. Nie wiem kiedy będziesz zdawał maturę, ale wierzę, że dzięki takiemu sposobowi nauki z angielskiego otrzymasz maksymalną ilość punktów. 3mam kciuki.