pytanie do BJK

Temat przeniesiony do archwium.
Witaj,
Mam małą prośbę i pytanie, czy mógłbyś mi pomóc?
Okryłam tę stronę całkiem niedawno, niedawno też dowiedziałam się o SuperMemo. Bardzo spodobał mi się ten program. Od dziś wypróbowuję go w wersji online i poważnie przymierzam się do jego zakupu. Nie wiem jednak,który kupić:czy SpeedUP czy też Proficiency. Jako znawca tematu, czy mógłbyś coś zasugerować. Dodam tylko,ze w czerwcu zdawałam FCE a za 2 lata planuję przystąpić do CAE.Który z programów będzie lepszy dla mnie?
Z góry dziękuję za pomoc
Nie do mnie co prawda to pytanie i znawca też ze mnie żaden, ale mogę Ci odpowiedzieć z całym przekonaniem - bez wątpienia Speed up!
dzięki wielkie za podpowiedź,mam jeszcze jedno pytanko (czytałam dużo na temat SM na forum, ale tego nie znalazłam)- czy jak zakupię SM, to czy moi współmieszkańcy też będą mogli z niego korzystać?(czy jest to program tylko dla jednej osoby?)
Popieram. Dla ludzi, którzy chcą zdać egzaminy CAE i CPE wystarczy Speedup!
Proficiency jest przewidziany dla ludzi, którzy mają te egzaminy poza sobą i pragną wykorzystywać języka angielski w swojej pracy zawodowej, niekoniecznie związanej z językiem jako przedmiotem uprawianego zawodu. Jesli ktoś w swoich planach zawodowych ma pracę w USA powinien poswięcić przynajmniej godzinę dziennie nauce wspomaganej programem SM z bazą Proficiency. Oczywiscie dobrze będzie, jesli przedtem przerobi Seedup! ale nie jest to konieczne.
Oczywiście z Twojej bazy beda mogły korzystać inne osoby (brat, siostra, Mama, a nawet koleżanka z akademika. Każda z tych osób powinna zrobić sobie własną kopię bazy (opcja semicopy) i uczyć sie z tej kopii (pliki dźwiękowe bedą mogły byc uzywane z tej samej płytki).

Dla unikniecia pomyłek zakłócających proces nauki, każdy z użytkowników (przede wszystkim Ty) powinien te bazy zabezpieczyć hasłem.
dziękuję za te przydatne rady i odpowiedzi. jednocześnie ostrzegam przed samą sobą. Jestem osobą dość dociekliwą i mogę zasypywać Was pytaniami na temat SM, jak już go sobie sprawię. Pamiętam jednak o tym, aby sprawdzić posy zanim o coś zapytam, żeby nie powielać pojawiających się wątpliwości.Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Redakcja