Pytanie do użytkowników SM UX

Temat przeniesiony do archwium.
Jak w supermemo należy umieszczać słówka? W głównym oknie programu możemy dodawać nowe kursy. Lepiej zrobić jeden kurs i podzielić go na rozdziały i tam wkładać wszystkie słówka, czy może lepiej robić kursy o małych liczbach jednostek (słówek). Powinien być jeden kurs z wielką liczbą słówek, czy wiele kursów z małą ilością?
Moim zdaniem w każdej wersji SuperMemo należy tworzyć jedną dużą bazę zawierajacą jak największą ilość słówek. Nowe kursy powinny być tworzone w przypadku, gdy uczysz się innego jezyka lub, gdy tworzysz bazę dla innego przedmiotu.
Dzięki za odpowiedź.
Mam w takim razie jeszcze kilka pytań. ;)
Czy to znaczy, że phrasal verbs powinny być zmieszane z normalnymi słówkami? Nie lepiej, żeby były oddzielnie? Czy nie lepiej mieć oddzielny kurs, w którym wrzuca się słówka akurat gdzieś zasłyszane, zobaczone, a oddzielny kurs do słówek, np. z przerabianego aktualnie podręcznika do angielskiego?
Hej,

Nie ma większego znaczenia, czy będziesz miał je razem w jednej bazie, czy oddzielnie. Ja bym sugerowała jedna bazę do wszystkiego.

Tak czy siak to, czy efektywnie wykorzystasz SM i nauczysz się czegoś zależy od: (1) regularności, z jaką będziesz używał SM (motywacja + samozaparcie), (2) jakości wprowadzonych przez Ciebie danych oraz (3) rozsądku w ilości zapamiętywanych haseł. Kwestie typu "czy to ma być jedna baza, czy pięć, czy piętnascie" nie mają tu większego znaczenia.

Pzdr
Tak naprawdę główną ideą SuperMemo jest mieć jedną wielką bazę, w której bedziesz miał wszystkie słówka, wyrażenia i zwroty w takiej kolejności, w jakiej je poznajesz.

Trochę inaczej wygląda to w bazach komercyjnych. Ich autor narzuca użytkownikowi kolejność poznawania materiału. W niektórych bazach (Speedup-y) można ją zmienić, w innych raczej tego zrobić się nie da.

Ideałem byłaby baza typu słownik w kolejności częstotliwościowej. Ale takiej do tej pory zrobić się nikomu nie udało.