Nauka wymowy - Supermemo a Profesor Henry

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda nauka wymowy w programie Supermemo. Czy ćwiczenia z wymowy polegają na samoocenie tak jak ma to miejsce w PH czy może to komputer sam ocenia moją wymowę?
Na szczęście i w tym wypadku ocena wymowy polega na samoocenie. Zazwyczaj ocena przy użyciu algorytmu rozpoznawania wymowy nie sprawdza się. Np. żeby program ocenił pozytywnie twoja wymowę musisz powtórzyć dane słowo 1[tel]razy. Przy samoocenie wystarczy 10-30.
'wbudowany w program system rozpoznawania mowy umożliwia rozpoznawanie odpowiedzi udzielanych ustnie i ocenia je'

Znalazłem to przed chwilą. Więc jednak jest system rozpoznawania mowy.
Nie napisałeś o którą wersję SM pytasz. Niezależnie jednak od wersji, nie licz na poprawną ocenę twojej wymowy. Algorytmy analizy wymowy sa jeszcze bardzo słabe. Jeśli ustawisz parametry tych algorytmów na minimum program nie rozróźni wymowy słów cat od dog, jeśli parametr ten będzie ciut bardziej wymagający, program nie rozpozna nawet najprostszych dłów dwusylabowych. Dotyczy to wszystkich programów z algorytmem rozpoznawania mowy.
Chodziło mi o wersję Supermemo Extreme English. A jakie programy do nauki wymowy z dobrymi algorytmami polecacie?
A czy analiza wymowy jest takze w SuperMemo Advanced English Speed up? Mam zamiar kupic ten program. A nie wiecie czy wlasnie w tej wersji jest nagrana wymowa amerykanska czy brytyjska? Przyznam szczerze, ze jezeli program jest z native speakers z brytyjskim akcentem to programu raczej nie kupię;)
Nie ma jednak algorytmu wymowy ani w Speed Up! ani w żadnym innym programie SM należącym do SM Extreme. Można jedynie sterować programem za pomocą głosu.
I bardzo dobrze! Algorytm rozpoznawania wymowy nadaje się głównie do podnbiesienia ceny programu o 300 zł, jego wartość edukacyjna jest bliska 0.
Witaj,
hmm, zazwyczaj wystarczy cichy pokój i uważne wsłuchiwanie się w wymowę.Po ok. 10 razach powinno wystarczyć.Znalazłam ciekawe narzędzie zresztą, lektora który czyta wpisane zdania na stronie http://www.britain.yoyo.pl/ i tam trzeba wejść w menu Lektor języka angielskiego.Są 2 głosy do wyboru: męski i żeński.

Pozdrawiam
Pakiety (NIE PROGRAMY) Speedup!, Proficiency! i Power English sa podzbiorami Extreme English i jako takie mają tylko wymowę amerykańska. Tak na prawdę nie opłaca się kupować pakietu Speedup!, kup lepiej Extreme English. Speedup! to połowa bazy AudioAdvanced English zawartej w Extreme.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe