prośba do bejotki

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, mam nadzieję, że się nie obrazisz, że tak się bezpośrednio do Ciebie zwracam. Ale będac częstym gościem na tej stronie, wydaje mi się, żę jesteś jedyną osobą, która naprawde zna sie na programach do nauki jezyków, a ponadto raczej nie odmówisz mi pomocy.
Mój problem dotyczy super memo. Kilka dni temu zainstalowałam go w nowym komputerze i okazalo sie, ze muszę uczyc się wszystkiego od nowa ( nie ma tego co sie do tej pory nauczyłam), podczas gdy ja juz zrobilam 20% materiału.
Napisałam w tej sprawie do redakcji super memo, ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi, a przecież im dłuższa przerwa, tym wiecej powtórek.
Bardzo, prosze pomóż!!! Pozdrawiam kaska
Nie wiem czy widziałaś post pożegnalny bejotki... Jeśli pisał całkowicie serio lub jeśli pomimo naszych zachęt itp nie zmienił zdania, to niestety Ci nie pomoże.
A może to jest prowokacja i plan przywrócenia bejotki na forum? Albo jakiś sprawdzian? :D
Jak tak to życzę aby był udany .
Pomogłabym Ci ja, ale ja się nie znam na tym programie.
Pozdrawiam
ochhh 20% to niedużo - powtórz sobie jeszcze raz ;-) skoro już przerobiłaś część to na pewno pójdzie Ci jak po maśle ;)
a na przyszłość:
"Export (eksportuj) - eksportuj pliki zewnętrzne
Learning process (proces nauki) - zapisuje parametry nauki w pliku tekstowym. Pozwala to uniknąć wykonywania kopii zapasowej dużych kolekcji, takich jak Advanced English. W razie potrzeby wystarczy przywrócić proces nauki - sama kolekcja (np. Advanced English) może bowiem zostać zainstalowana z oryginalnych dysków pakietu. Poza plikiem tekstowym, polecenie to spowoduje utworzenie dwóch plików o nazwie takiej samej, jak pliku tekstowego i rozszerzeniach lr1 i lr2. Pierwszy z nich przechowuje profil użytkownika (kopia pliku info/sm8opt.dat), a drugi - historię powtórek (kopia pliku info/reps.dat). Obydwa pliki są opcjonalne - ich usunięcie spowoduje utratę informacji o profilu użytkownika i historii powtórek, nie przeszkodzi jednak w przywróceniu procesu nauki (konieczne będzie ponowne zbudowanie profilu użytkownika)"
resztę możesz poczytać w helpie albo na stronie supermemo.
Niestety, umknęła mi informacja z pożegnaniem bejotki. Szkoda, że tak zdecydował.
Do nie bojetki, 20% to bardzo dużo , zajeło mi to sporo czasu.
Dzieki za wskazówki, ale napisałeś, że są one na przyszłość, czy to znaczy, że to co sie do tej pory nauczyłam jest już nie do odzyskania?????
no cóż nie ma go - musimy sobie jakoś radzić. z tego co się orientuję i co wyszperałem na tym forum, to to co przerobiłaś poszło w las. a raczej do Twojej główki - na pewno już to umiesz i przelecisz materiał raz dwa. dla bezpieczeństwa lepiej co jakis czas rob kopie zapasowa i save learning process koniecznie.
1. jeśli nie masz już dostępu do starego komputera, to musisz przerabiać od nowa (bo piszesz, że to dwa komputery, nie ten sam i np. sformatowany?)

2. jeśli masz do niego dostęp, wciąż jeszcze możesz zapisać sobie learning process i spokojnie na dyskietce przenieść do nowego kompa
Bardzo Wam dziękuję, niestety, ale stary komputer znajduje się bardzo, bardzo daleko, więc chyba muszę zacząć od nowa.
Mam prośbę gdzie mogę przeczytać post pożegnalny BJK? uprzejmie proszę o link...:)
https://www.ang.pl/Post_otwart_do_Lukara_i_innych_uczestnikow_Forum_10131.html
ps.wyszukiwarka nie gryzie:P
Auć ugryzła mnie no ciapnęła mnie... :)

Ale dziękuję Ci Ingridko..Fajna z Ciebie laska:)

Szkoda chłopaka, polubiłam go. Mimo że raz się ścięliśmy. Poczuł się zraniony (miał prawo) wypowiedziami piii ...piii, którzy nic nie wnieśli poza fermentem w to forum.
Ale wiem gdzie teraz można go złapać ale Wam nie powiem:)
Bye bye:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka