języki na etnolingwistyce

Temat przeniesiony do archwium.
hej mam pytanie czy moze juz wiadomo jakie jezyki beda do wyboru w tym roku? zalezy mi na angolu ale to pewne i na francuskim.. pozdrawiam
Jezyki kontynuowane od poziomu sredniozaawansowanego: angielski LUB niemiecki
Jezyki od podstaw, nie ma zadnych pewnosci czy beda: chinski, japonski, francuski, hiszpanski, hindi, mialbyc tez szwedzki ale podobno nie bedzie. Wiecej mozna bedzie dowiedziec sie 9 kwietnia na dniach otwartych IJ. Tu jest tez forum IJ UAM www.wojjy.com/forum i nastepnym razem uzyj wyszukiwarki, bo temat etno byl juz setki razy!!!
> chinski, japonski, francuski, hiszpanski, hindi

Adziuniu, to jest najnowsza wersja?

Będę wdzięczna za info:)

Pozdr. Tawi
Bo ja wiem czy najnowsza :] Tak wywnioskowalam z forum IJ, ale wydaje mi sie ze najnowsza bedzie 9 kwietnia na dniach otwartych tylko kto sie na nie wybiera????? bo ja nie :(
no ja tez sie nie wybieram bo nie moge a chce wiedziec jakie w koncu beda jezyki bo dla mnie to jest dosyc istotne:| no ale coz.. pozostaje czekac az ktos sie odezwie:| zalezy mi na tym francuskim:| jak go nie bedzie to kicha:(
no podobno ma nie byc franca, ale skoro nikt tak na prawde nie wie co bedzie to mozesz wciaz miec nadzieje :) moze za tydzien bedzie wiecej wiadomo licze na to ze ktos jednak pojdzie na dni otwarte.
Możesz wyjasnic co ciż ciagnie na etnolingwistykż oprócz francuskiego? Bo jeśli tylko francuski, to dlaczego nie pójdziesz na romanistyke? Francuskiego można się uczyc na tyle sposobów...
czemu etnolingwistyka? bo podoba mi sie ich program bo chce sie uczyc kilku jezykow. bo chce kontynuowac angielski chce poglebiac wiedze z franca a raczej zabrac sie wreszcie do niego porzadnie. i o ile bedzie taka sposobnosc nauczyc sie jeszcze 3 jezyka.. no ale jak franca nie bedzie to bedzie mi przykro i bede sie powaznie zastanawiac
mam nadzieje ze jakis dobry czlowiek 9 kwietnia bedzie na tych dniach otwartych i bedzie na tyle mily i uprzejmy i uczynny ze napisze tutaj.. jakie beda jezyki mam pytanie do ludzi ktorzy interesowali sie badz zdawali na ten kierunek w latach ubieglych mianowicie kiedy byla znana ostateczna lista dostepnych jezykow? bo mam nadzieje ze nie w paz?:P
oj chyba w pazdzierniku :]
zaje..fajnie co to za uklady:| no coz ja w takie zgadywanki grac nie bede za daleko mam do Poznania
Ciągle nie rozumiem dlaczego etnolingwistyka. Jej specyfika zupełnie nie polega na tym, o czym piszesz. Francuski na pewno masz na romanstyce. Na pewno możesz kontynuowac drugi język. Nauka trzeciego na etno jest czysto teoretyczna.
A w sprawie listy języków - pomyślałeś, żeby zadzwonic do Instytutu Językoznawstwa zamiast psioczyc? Tam od jakiegoś już czasu wszystko wiadomo, sekretarka informuje przez telefon (zresztą ta list gdzieś sie tu pojawiła): chiński, japoński, hindi, hiszpański i francuski (fakt, że niepewny).
Ciągle nie rozumiem dlaczego etnolingwistyka. Jej specyfika zupełnie nie polega na tym, o czym piszesz. Francuski na pewno masz na romanstyce. Na pewno możesz kontynuowac drugi język. Nauka trzeciego na etno jest czysto teoretyczna.
A w sprawie listy języków - pomyślałeś, żeby zadzwonic do Instytutu Językoznawstwa zamiast psioczyc? Tam od jakiegoś już czasu wszystko wiadomo, sekretarka informuje przez telefon (zresztą ta list gdzieś sie tu pojawiła): chiński, japoński, hindi, hiszpański i francuski (fakt, że niepewny).
na romanistyke nie moge zdawac bo nie zdaje z tego matury plus nie jestem na super poziomie z franca temu ehh
Na niektórych romanistykach można zaczynać francuski od początku... problem matury też wtedy odpada.
na niektorych gdzies kiedys.. blabla no tak to to ja juz czytam od dawna ale ja wcale nie chce isc na romanistyke zreszta pytam o etno
Czlowieku, czy tobie nic się samemu nie chce sprawdzic? Nawet nie wiesz dlaczego chcesz iśc na etno, marudzisz tylko, że czegoś tam nie wiesz. Idz na kurs francuskiego i przestań zawracac...
prosze sie nie denerwowac nie bylo moim zamierzeniem nikogo wkurzyc to co sie dalo wyczytac na tym forum i na stronach uniwerku to wiem tylko nie moge pojechac na dni otwarte bo mam za daleko i tyle a o francuskim dlatego marudze ze ,,jest niepewny" ale juz dobrze juz nic wiecej nie pisze:|
Temat przeniesiony do archwium.

»

Praca za granicą