fil. ang. na Akademii im. Jana Długosza w Cz-wie

Temat przeniesiony do archwium.
Ktoś się tam wybiera w tym roku ze starą maturą? A może macie testy z lat poprzednich?
Cześć, Kaśka, testy na AJD na filogię angielską można dostać przy wydziale pedagogiki na Waszyngtona 4/6 w dziale nauczania i spraw studenckich, są to bodajże pokoje 106-109, ale nie jestem pewna...Ja też się tam w tym roku wybieram, ale jestem po nowej maturze...Jakbyś chciała nawiązać kontakt to możesz do mnie napisać na maila: [email] lub porozmawiać na GG, mój numer to 9196748.
Ja też złożyłam ale dzwoniłam i tam jest 16 os/miejsce :/
Pewnie dlatego ze zrobili tylko 30 miejsc - debilizm
a nie wie ktos kiedy bedzie ogłoszone kto się dostał??
Lista osób, które się dostaną, zostanie ogłoszona 14 lipca w czwartek. Żeby się dowiedzieć, trzeba stawić się tam osobiście...Ja ze swej strony nie mam żadnych złudzeń...cóż...nie wiecie może czegoś więcej na temat? Chodzi mi o próg punktowy, ilość chętnych, informacje na temat rekrutacji..ciekaiw mnie jeszcze jeden fakt, mianowicie, jak zamierzają pogodzić osoby ze starą maturą z nowomaturzystami...czy "wezmą" połowę nowych i połowę starych? Jestem z niedaleka.. tzn. mieszkam niepodal Częstochowy, tak naprawdę nie wiedziałam o takim zainteresowaniu, myślałam, że Częstochowa jest raczej wyjściem alternatywnym dla osób wybierających się na studia językowe...zastanawiam się jeszcze, jak to się przekłada na poziom studiowania..chodzi mi głównie o porównanie WSP z NKJO na Jana Pawła...Wiem oczywiście, że NKJO jest przystosowane do szkolenia nauczycieli i pod tym względem chyba wyprzedza WSP. A co wy o tym myślicie? Czy macie podobne obawy? A może wiecie coś jeszcze na temat rekrutacji? Pozdrawiam...
Żeby nie było wątpliwości...Mam na myśli Akademię Jana Długosza, problem polega na tym, że nie mogę przyzwyczaić się do nowej nazwy i używam jeszcze tej starej: Wyższa Szkoła Pedagogiczna...Cóż consuetudo altera natura, jak to mówią...A wiecie może, jak poradzili sobie z testem na pedagogikę...słyszałam, że mieli od grona kandydatów i podobno odbędzie się straszliwa rzeź...A test odbył się 8 lipca w piątek...zastanawiam się, jak to wyglądlo, bo mam sporo znajomych, którzy tam się wybierają...Pozdrawiam jeszcze raz.. :->
Kasia!!! Przecież się dostałaś na tłumaczeniówke na UŚ!!! I jeszcze się zasanawiasz nad częstochowskimi uczelniami? 37 osób zaliczyło test na UŚ, a Ty pójdziesz na AJD?
Ach, Łukasz, żeby to było takie łatwe...Na razie zaliczyłam ten test, ale to wcale nie jest równoznaczne z przyjęciem...teraz rozważam każdą możliwość...cóż tonący brzytwy się chwyta, czyż nie?
Pozdrawiam :->
Ech, ręce mi opadają. Jesteś wśród 37 wybrańców, którzy zaliczyli test. Miejsc jest 50, więc wszystkich was przyjmą i jeszcze będą musieli dobierać jakiś ludzi. Naprawdę tonąca jesteś Kasiu, że hej. Twój pesymizm jest chyba porównywalny do mojego, co się rzadko zdarza. To ja się powinienem chwytać brzytwy, bo możliwe, że się nigdzie nie dostanę. Jak głupi złożyłem na same oblegane anglistyki i co mam zrobić? Nawet nie mam wyjścia awaryjnego. A Ty już byłaś na wstępnej liście przyjętych!
a nie wiecie jak to wyglada na zaocznych? ile tam jest miejsc i ew. chetnych? co do testow sie bardzo dziwie temu co tu przeczytalam bo jak skladalam papiery to sie zapytalam czy sa do kupienia, a pani mi na to przeczaco pokrecila glowa...........:( a ja niestety nie jestem z okolic czestochowy i nie mam mozliwosci podjechania tam w kazdej chwili.......:(((
kate - ja tez myslałam, że Cz-wa to wyjscie alternatywne bo wcale nie miałam ochoty tam studiować ale teraz to chce sie tylko gdzieś dostać :(

Ile macie punktów?

Bo ja kiepściutko :
podst - 88
rozsz - 74
:| :| :|
to się nazywa chora ambicja czy jak?:>
Tak jakbym czytał siebie :]
Ja też poskładałem na same oblegane kierunki.
Teraz mam tylko nadzieje ,że się na zaoczne gdzieś załapie:]
so kiedy można składać odwołania na Akademię??:>
Temat przeniesiony do archwium.