SFKEZ

Temat przeniesiony do archwium.
Co sądzicie o SFKEZ?
Czy warto na nie iść?
Czy trzy języki to nie za dużo, da radę opanować wszystkie perfekt?
Czy ciężko jest się dostać?
Jeśli są tu jacys studenci lub absolwenci tego kierunku, to proszę - wypowiedzcie się. Ile mieliśćie pkt na maturze?
ZAstanawiam się nad SFKEZ oraz tłumaceniach specjalistycznych (też na UW).

-SFKEZ: trzy filologie. Angielski, niemiecki od poziomu zaawansowanego (jak na normalnej filologii), włoski od podstaw.
-Tłumaczenia specjalistyczne: angielski niemiecki jak wyżej plus do tego specjalizacja z danej dziedziny, np. ekonomii lub prawa.

Który kierunek jest bardziej przyszlosciowy i da mi lepszy start w przyszłości??
Czekam na Wasze opinie.
Absolwentów jeszcze nie ma, studenci co najwyżej.
Odpowiedzi na większość zadanych przez Ciebie pytań znajdziesz na www.sfkez.prv.pl w dziale: rekrutacja.
Pozdrawiam.
Przeczytałam wszystko z tej strony.Chodzi mi o opinie studentów. W tym roku studia skończył pierwszy rocznik. SFKEZ otworzono 5 lat temu, więc absolwenci juz są.
no absolwentów napewno nie ma.... ja się dostałam w tym roku zupełnie niespodziewanie, ale prawda jest taka że z każdego języka trzeba mieć bardzo blisko setki plus dobry wynik na egzaminie... i do tego duzo szczęscia, sama zobacz różnice punktowe na liście zakwalifikowanych.. no a chętnych w tym roku było coś ok. 18 osób na miejsce..... powodzenia życzę :) a jak tam jest to może za rok się wypowiem ;)
Zapewniam Cię, że absolwentów jeszcze nie ma. Będą dopiero za rok.
Pozdr :)
Hmmm...osoba udzielająca informacji o SFKEZ napisała mi: "w tym roku skończył
studia pierwszy rocznik, SFKEZ otworzyliśmy 5 lat temu". Może miała na myśli "skończy", nie "skonczył". Na stronie jest napisane: Studia Filologiczno-Kulturoznawcze Europy Zachodniej to kierunek wprowadzony w 2001 r. w ramach Wydziału Neofilologii Uniwersytetu Warszawskiego.

Z tego wynika, że absolwenci rzeczywiscie będą dopiero za rok.
POmyłka.:)
zainteresowałaś mnie tym sfkez i mam jeszcze kilka pytań. Widziałam zajecia, jakie tam są i podobne sa też na filologiach, czyli duzo teorii i niepraktycznych przedmiotów. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Czy klada tam naciski na bardziej praktyczne umiejetności(tak jak na lingwistykach stosowanych) czy teorie? bardzo interesuja mnie jezyki obce, ale nie chce sie uczyc roznych naprawde zbednych rzeczy jak gramatyka czy literatura historyczna etc., wiec czy tak właśnie jest na sfkez? I prosze cie, wypowiedz sie za jakis czas jak ci sie tam studiuje
Temat przeniesiony do archwium.