tlumaczeniowka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Mam do was pytanko. Dostalem sie w tym roku na Uniwerek Bialostocki na fil angielska dzienna (system 3+2). Moim mazeniem jest zostac tlumaczem. Wiecie moze czy w bstoku na uniwerku jest cos takiego jak specjalnosc tlumacz i kiedy ja sie wybiera, na ktorym roku???i jakie sa inne specjalnosci??
I jeszcze jedno, jaki drugi kierunek pasowalby najbardziej dla tlumacza (dodam ze uczylem sie tylko angielskiego, nie znam drugiego jezyka:///) myslalem o filologii polskiej , co wy na to????

dzieki za odpowiedzi i sory za brak polskich znakow ale siedze w Londynie w cafee i nie ma tu takich hieroglifow:D
C'mon pomozcie..:D
je bym na Twoim miejscu wybrala cos kompletnie innego niz inna filologia, np ekonomia, dziennikarstwo, sotsunki miedz, psychologia, itp cokolwiek co by Ci dawalo pojecie o tych dziedzinach. wydaje mi sie, ze lepiej byc tlumaczem w czyms wyspecjalizowanym. Czasem ktos, kto zna dziedzine duzo lepiej tlumaczy te swoja dzialke od osoby ktora duzo lepiej zna angielski, ale nie ma pojecia o temacie. powodzenia.
Wielkie dzieki, to jest dobry pomysl,
pozdrawiam