anglistyka i prawo dam radę?

Temat przeniesiony do archwium.
28 wrzesnia dostanę 2 indeksy: anglistyki i prawa na UWr
Pytanie do studentów anglistyki: jak myślicie dam sobie radę na 2 kierunkach?
Pytam, bo naprawdę nie wiem, co mam ze sobą zrobic...

z góry dziękuję za WSZYSTKIE odpowiedzi
a wyrobisz się czasowo?? tzn. żeby i tu i tu chodzić na zajęcia?
ja pier... co za dylematy, bedziesz sie uczyc to dasz rade, nie bedziesz, to nie dasz rady, sa osoby, ktore studioja 2 kierunki dziennie jednoczesnie i jakos im sie udaje, wiec jak widac jest to mozliwe, tylko trzeba sie uczyc
WYDAJE MI SIE ZE TO NIE JEST DO KONCA KWESTIA TEGO ZE TO JEST TYLKO TWOJA SPRAWA CZY WYROBISZ SIE CHODZACNA ZAJECIA , BO UNIWERSYTET I TEWYDZIALY POWINNY WIEDZIEC ZE STUDUIOJESZ NA TYCH DWÓCH KIERUNKACH. KTO WIE, MOZE KTORYS Z NICH ROZLOZA CI NA RATY I BEDZIESZ CHODZIS TYLKO NA CZĘŚĆ ZAJEC
a jak nie masz co ze sobą zrobić to lepiej zacznij już czytać lektury w oryginale i ucz sie ustaw prawnych na pamiec (koniecznie wszystkich) i broń Boże, nie korzystaj z wakacji bo nie zdasz!!!

pozdrawiam i powodzenia
no własnie najbardziej boję się tego, że godziny zajęć będą mi się "zazębiały" i skutek tego będzie taki, ze chcąc być na zajęciach wszędzie, będę nigdzie, a sesję obleję i na filologii i na prawie...
a czy to jest wogole prawnie mozliwe? wiem ze na uw np nie mozna studiowac dwoch kierunkow od pierwszego rok :/ a i pozniej potrzebna jest na wszystko zgoda dziekana :D ale mysle ze dasz rade, na prawie jest malo zajec i zapewne kilka grup, wiec mozesz sobie troche poprzestawiac godziny, a jesli chodzi o nauke to zalezy tylko od ciebie ;P pzdr i zycze powodzenia
Witam,

od nowego roku tez zaczynam studia na dwoch kierunkach jednoczesnie (dziennie) ale mysle ze dam sobie rade. U mnie na anglistyce w grupie sa 2 osoby ktore studiuja na 2ch kierunkach (w tym jedna na innej uczelni) i daja sobie swietnie rade.

Mysle ze wszystko da sie uzgodnic z wykladowcami, zobaczymy w pazdzierniku jak to bedzie, na razi enie ma sie co martwic, glowa do gory:)
Tak, na UWr można studiować dwa kierunki jednocześnie, zaproponowano mi to w Dziekanacie.
Od wielu osób słyszałam, że studiowanie dwóch kierunkó jest bardzo wykonalne- trzeba tylko chcieć, uczyć się i dobrze negocjować z wykładowcami zeby sobie zajęcia poprzenosić

mam nadzieję, że wszytko będzie OK, postudiuję sobie 2 przynajmniej do pierwszej sesji, z tym, że większy nacisk będę kładła na anglistykę

pozdrawiam i trzymam kciuki za pozostałach ,,maratończyków" :-)))
u mnie na anglistyce jest chlopak ktory jest na 3.roku na ang i prawie!po prostu na zajecia chodzi jak przez sito - raz jest raz go nie ma! nie wiem czy ma Indywidualny Tok Studiowale najwyzej mozesz sobie cos takiego zalatwic! natomiast w sesji ma ciezko i troche examow zdaje w czerwcu, troche we wrzesniu
Cześć ,
Bardzo bym chciała studiować równocześnie prawo i filologie tylko nie wiem jak wygląd to w praktyce . Czy mogłabyś się podzielic wrazeniami bo widzę ze już jesteś studentką ? Jest cięzko ? Jak mozna pogodzić zajecia z dwoch kierunków? Gdybys mogla odpisac bylabym wdzieczna .
ITS jest niezbędny...prawde mowiac swietne rozwiazanie to dzienne i zaoczne,ale oczywiscie jest masa minusow tego rozwiazania, chocby koszta, pracy jest mnostwo, czasu wciaz brak,ale warto...satysfakcja ogromna, jak juz sie konczy czy udaje łączyc:)jesli naprawde chcesz to dasz rade,niemniej jednak kosztuje to duzo wyrzeczen i pracy, good luck
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe