Ja wprawdzie jestem dopiero w drugiej klasi LO ale wpisuję sie bo dlaczego nie?? Otóż stosuję tzw system przykładnego olewania przedmiotów mi nie potrzebnych. Mam dobrą opinię u nauczycieli więc jakoś ciągnę;-P Cały czas który powinnam przeznaczać na naukę tych przedmiotów poświęcam na naukę angielskiego.Wychodzi jakieś 4 godz na kursie który jest niby do FCE ale robimy znacznie trudniejsze rzeczy niż FCE + 3 godz w szkole + 10 godz tygodniowo w domu razem ok 17 godz na tydzień + buszowanie w internecie i słuchanie artykułów in american english (wedle mego akcentu nie zanieczyszczam się BBC;-D chociaż czasem musze) uzywam nauki
Słowniki:
Oxford Wordpower (rzadziej)
Oxford Advanced Learner`s Dictionay (częściej)
Książki, podręczniki:
First Certificate Lang. Practice -
Vince
Advanced Language Practice -
Vince
Grammar and Vocabulary for FCE Longman
Grammar and Vocabylary for CAE i CPE
CPE English in use - Evans
English Vocabulary and structure practice
Słownictwo angielskie dla zaawansowanych
100 testów z gramatyki angielskiej
wszystkie repetytoria wagros
i rózne inne książki których nazw mi sie pisac nie chce
Jednak zaznaczam , ze najbardziej lubie sie uczyć z
Upstream Advanced - mam SB i Companion. Dla mnie książka idealna. No jakieś repetytoria stricte maturalne zamierzam zakupić w 3 klasie i myślę ze po przerobieniu całego Upstreama nie będe miała wiele z nimi do roboty.( tzn mam
Matura Companion - szczególnie polecam do pisania - świetne rady i strategie)
No sama nie wiem co jeszcze. Chyba starczy. W szkole robimu wspaniała książke pt Format w której od początku roku były 3 słowka dla mnie nowe. Zawalisty poziom;-)