Lingwistyka stosowana UAM

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, chciałabym się dowiedzieć, czy na UAM w Poznaniu język angielski na lingwistyce jest uczony jako kontynuacja czy od podstaw?
Z góry dziękuję, pozdrawiam.
Jako kontynuacja; wymagana jest zresztą matura z angielskiego. Z tego, co słyszałam, angielski nie jest jednak na zbyt wysokim poziomie.
A wie ktoś może, na której uczelni oba języki na lingwistyce są nauczane na dobrym poziomie?
Zarówno angielski, jak i niemiecki mam w liceum na poziomie rozszerzonym i szkoda by mi było zaprzepaścić to, czego już się nauczyłam (chodzi mi o to, że kontynuując naukę języka na niskim poziomie zapomina się to, co już się umie).
Najwięcej pozytywów słyszałam o lingwistyce stosowanej na UW, i tam bym na Twoim miejscu się wybrała. W Poznaniu zdecydowałabym się raczej na którąś z tradycyjnych filologii (albo i dwie).
Dzięki za informacje.
Teraz zaczęłam się zastanawiać nad filologią angielską we Wrocławiu, bo słyszałam, że można na niej wybrać jako dodatkowy przedmiot j.niemiecki. Tylko pojawia się pytanie: czy tak jest faktycznie? Nie mogę znaleźć żadnej oficjalnej informacji na ten temat na stronie uczelni. Może ktoś się orientuje w tej kwestii?