Filologia Angielska Online - stopień I - gdzie najlepiej ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Jestem po 30tce, dyplom ze Stosunków Międzynarodowych otrzymałem w 2003 roku, postanowiłem jednak spróbować swoich sił i wykształcić się na tłumacza. Od 7 lat nie mieszkam w Polsce, a dom rodzinny mam w Łodzi - niestety zaocznie Filologii na UŁ nie dam rady, nie na pierwszym stopniu przynajmniej gdyż jest to kierunek co weekend a latać tak często nie dam rady. Mógłbym zacząć od stopnia II gdyż to już jest bardziej zaoczne (zjazdy nie są tak częste) ale 10 lat temu zrobiłem FCE a wymagają certyfikatu na poziomie C1 - poza tym nie wiem czy dużo nie stracę pomijając ten kierunek na I stopniu. Została mi opcja online - stopień I. Pytanie tylko gdzie. Do wyboru WSL w Częstochowie, WSF we Wrocławiu, Wyższej Szkole Pedagogicznej TWP w Warszawie, jedna szkoła w Bielsko-Białej i Lingwistyczna Szkoła Wyższa w Warszawie (chociaż tutaj ten e-learning jeszcze nie działa). Czy możecie coś polecić, w moim wieku zaczynać studia to już poważne zobowiązanie i nie chciałbym marnować czasu. Po I stopniu planuję iść na którąś z państwowych uczelni - zaocznie.

Dzięki i pozdrawiam
słabe to wasze forum...
Na zadnym forum nie zapewniaja ze ktos ma zawsze opinię na kazde zagadnienie.
dlatego nie pytam na żadnym forum tylko na tematycznym
Why fiu? I can do that. I suggest he go jump in a lake ..but before he sticks his degree in his ear.
ugh so here come the trolls...
never been and never will
Temat przeniesiony do archwium.