Cześć! Mam problem. W tym roku kończę Kolegium Nauczycielskie (będę miał uprawnienia nauczycielskie włącznie ze średnią szkołą), nad którym opiekę sprawuje IA UW. Wchodzę na stronę, chcąc dowiedzieć się czegoś na temat mgr zaocznych UW, i okazuje się, że uprawnienia nauczycielskie zdobędę jedynie poprzez wybranie kolejnej specjalizacji. Chcę je koniecznie zrobić, w sensie kontynuację, zdaje się Moduł 4, by móc uczyć na każdym stopniu edukacji.
I teraz, na stronie jest napisane:
"Moduł nauczycielski może być realizowany w ramach specjalizacji językoznawczej (jako specjalizacji pierwszej lub drugiej), a co za tym idzie punkty z kursów nauczycielskich zaliczane są w poczet specjalizacji językoznawczej."
Co mam z tego rozumieć? Wychodzi na to, że muszę wybrać 2 specjalizacje... Załóżmy językoznawstwo z jakąś tam kulturą itp. jednego z krajów? Czy może na zaocznych jest jedna specjalizacja? Bo z tego wynika plan zajęć dla studentów zaocznych.
Już się pogubiłem.
I co oznacza, że moduł nauczycielski może być realizowany w ramach specjalizacji językoznawczej?
Czyli językoznawstwo będzie z nauczycielskim jako jedna specjalizacja, czy 2 oddzielne? A jeżeli 2 oddzielne, to czy będę musiał płacić dodatkowo za drugą specjalizację?
A jeżeli na zaocznych muszę wybrać i tak dwie specjalizacje, to dodatkowa nauczycielska? Jak to w ogóle wygląda? Wiem, że namieszałem, ale na pewno zrozumiecie. :)
Bardzo proszę o pomoc :)