Nkjo-->UAM czy to mozliwe?

Temat przeniesiony do archwium.
chcialbym zasiegnac Waszej rady:Dstudsiuje obecnie w NKJO UJ na dziennychi zastanwaim sie czy jest mozliwe przeniesienie sie na inna uczelnie(na studia dzienne w tym przypadku intersuje mnie UAM--z uwzglednieniem egzminu z roznicy programowej)czu pozstawalo by mi tylko nkjo w poznaniu?czy taki transfer jest w gole mozliwy?czy po prostu lepiej poczekac jeszcze i zdawac na uzupelniajace magisterskie.
bede bardzo wdzieczna za informacje.:]
Teoretycznie wszystko jest możliwe, praktycznie najprościej zadzwonić do dziekanatu i się dowiedzieć.
mowisz:Dno coz to ide dzwonic ..wiem ze to zajprostsze tylko chaialm wiedziec czy ktos kiedys tez chcial tak sie przeniesc:] dzieki za odpowiedz:]
Coby nie było, że na odpieprz odpowiadam. Najwięcej zależy od tego, na którym jesteś roku - im niżej, tym lepiej. Przyznam, że ludzi z kolegiów przenoszących się na IFA UAM nie spotkałem, ale to o niczym nie świadczy, podejrzewam, że średnia studiów i stopień wykazanego uporu może się okazać decydujące.
Ja chciałem się przenieść z NKJO na fil. rosyjsko-angielską i teoretycznie była taka możliwość ale wykalkulowałem że lepiej jednak zdawać normalnie i zaczynać od pierwszego roku niż później nadrabiać niezrobione przedmioty i zaliczać 2 lata w ciągu roku.Poza tym postanowiłem zdawać na UW i tam właśnie "siedzę" (BTW:kolejny raz na tym forum polecam języki specjalistyczne albo lingwistykę na UW-co kto woli :)) Pozdro
ja jestem teraz na drugim i nie moge tu wytrzymac bo to specjalicacja nauczycielska i normalnie cos mnie beirze jak mam isc na metodyke--to byl zlyw ybor teraz to widze:/
no ale chyba jednak sie zdecysduje na licencjat tutaj a potem SUM tam,tudziez zaczne cos od poczatku:]
na licencjacie na IFA UAM też będziesz musiała iść na metodykę. a swoją drogą to podejrzewam, że było by bardzo ciężko przenieść się z njko na IFA. łatwiej napewno na UAMowskie nkjo bo to są podobne programy. a z tego co się orientuję to koegium ma całkiem inny program studiów, no poza pnja.

no i jeszcze ta sprawa, że na uam'ie na licencjacie masz do wyboru tylko specjalizację nauczycielską, filologiczną i south african.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa