Filologia niderlandzka

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć, czy ktoś z Was studiuje na Uniwerku Wrocławskim filologię niderlandzką??? Jesli tak, to proszę o wrażenia. Jaki poziom, jak wygladają zajęcia, w jaki sposób najlepiej przygotować sie do egzaminu???
Cześć!Moja najlepsza przyjaciółka studjuje tam niderlandystykę. Jest bardzo zadowolona.Egzamin wstępny był trudny; do wyboru jeden z jezyków: ang, niem lub francuski- test, poziom trudności tak jak na filologię angielską,germańską lub romanistykę(te same testy). Można też studiować wieczorowo tzn w piatek i czwartek przez cały dzień co tydzień, kosztuje to ok.1300 zł.Pozdrawiam
Cześć Makta 18 ja także chciałabym zdawać na ten kierunek ,czy nie wiesz przypadkiem ile w ubiegłym roku było kandydatów na jedno miejsce i ile tych miejsc jest? Będę wdzięczna za informacje :-)
ja też chciałabym tam spróbowac i chętnie dowiedziałabym się tych samych informacji co powyżej :) myślałyście o kursach przygotowawczych ??
a tak w ogóle mój mail jakbyście chciały popisać [email]
Niestety, nie wiem, ile osob jest na jedno miejsce i ile wogole przyjmują.
Myślałam,ze ze stronki uniwersytetu dowiem się czegoś więcej, ale zbyt wiele informacji tam nie ma.
Wiem już,że egzaminy są takie same jak na filologie angielską, niemiecką itd. Jednak jak wygląda egzamin ustny z polskiego??? Co obejmuje, z jakich czesci sie sklada... Jezeli macie wiecej informacji na temat tego kierunku, piszcie na [email] Pozdrawiam;)
ja również poproszę o jakiekolwiek informacje: [email]
myślicie, że z samą tylko znajomością angielskiego można sobie poradzić na tych studiach?
no więc własnie egz z jęsyka polskiego to jedna wielka niewiadoma, przy założeniu, że jak na każda filologię pytania dotyczą szeroko pojęej kultury obszaru językowego to jestesmy w kropce przynajmniej ja:(
malarstwo jakoś przejdzie, film no cóż:/ nie mówiąc o literaturze, mieszkam w Rybniku i tam o książkach pisarzy holenderskich można praktycznie zapomnieć
wybieracie sięna dni otwarte ??
byłam na dniach otwartych no cóż około 11 osób na 1 miejsce
W imieniu Krakowskiego Instytutu Technologii zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w nastepującej sprawie:
Nasza firma zajmuje się doradztwem personalnym. Aktualnie dla naszego klienta poszukuje osób do pracy w dziale zakupów, dobrze znających język nidzerlandzki. Nie ukrywam, że mam z tym nielada kłopot, ponieważ jest to rzadko spotykana umiejętność. Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, iż nasz klient najchętniej widziałby na tym stanowisku osoby z małym doświadczeniem zawodowym. Miejscem pracy jest Łódź. Dlatego pozwalam sobie zapytac na tym forum, czy ktoś z forumowiczów mógłby polecić jakąś osobę spełniająca te oczekiwania? chętnie odpowiem na dodatkowe pytania. moj [email]
Czesc Monalisa!

Ja calkiem przypadkowo znalazlem Ten site, kiedy szukalem studentow
niderlandystyki w Polsce. Ja jestem Belgiem, i w zeszlym roku skonczylem slawistyke (jezyki rosyjski i polski) w Gandawie.
Dla swojej pracy ja teraz pilnie potrzebuje kogos, ktory moglby poprawic krotki tekst (poltora stron), ktory ja przetlumaczylem z niderlandzkiego na polski. Czy Twoja przyjaciolka dobrze zna jezyk niderlandzki, i mialaby ochote mi pomoc, lub zna innych studentow, ktorzy mogliby to zrobic?
Ze swojej strony, ja moge wam pomoc czyms, co jest zwiazane z niderlandzkim, bo troche znam polski i jezyk niderlandzki jest moim rodzinnym jezykiem.

(moj e-mail to [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa