Wrocław

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc
Czy ktos z Was studiuje filologię angielska na Uniwersytecie Wrocławskim badz uczeszcza do kolegium?
Chciałabym sie czegos wiecej dowiedziec na temat studiów na tym kierunku we Wrocławiu. Jak trudne sa egzaminy wstepne? Ciezko jest przetrwac? Jacy sa wykładowcy? Jaka panuje atmosfera na uczelni?
I rok kolegium - bardzo miło. dużo angielkskiego choć czuć, że to nie uniwersytet, ale uczyć się trzeba i napewno warto
Pozdrawiam
Greg [email]
dostac sie jest trudno ale same studia sa przyjemne
Ale dostać się trudno na anglistykę, czy do kolegium. Chciałam jeszcze zapytać jak wygląda rozkład zajęć na pierwszych latch i w kolegium i na anglistyce i ile jest egzaminów. Studiuję już jeden kierunek i zastanawiam się czy sobie poradzę.
we wrocku jest fajnie na anglistyce, jak sie dobrze trafi to mozna sie na serio bardzo rozwinac. zagladnijcie na stronke anglistyki wroclawska: http://212.127.78.180/ifa_test/index.php, pzdr.
Czy to prawda ze na Uni. Wrocławskim atmosfera jest beznadziejna?
nie wiem jak jest na latach wczesniejszych, ale ja tam mysle ze nie jest zle - to wszystko kwestia ludzi - wykladowcy sa nastawieni bardzo pozytywnie na studentow i to mi sie podoba, pzdr.
Mr julek na którym jestes roku?
Podobo lepiej zdawac do innego miasta niz tam.... np do Krakowa czy Warszawy
jestem na 1 uzup, a ty? (jesli studiujesz tez we wro i jestes na tym samym roku to mam pewne podejrzenia do tego, kim jestes:-) ale moge sie mylic... mimo wszystko, pzdr.
aha sorry! nie doczytalem do konca twojego postu i zdaje mi sie ze dopiero planuejsz studia na anglistyce. ja uwazam ze wroclaw jest ok, choc licencjata robilem gdzie indziej - w mniej renomowanej szkole, ale nie czuje zadnych kompleksow z tego powodu, pzdr.
Hehe nie studiuje anglistyki :) ale zamierzam cos w tym kierunku.... ;)
czesc, mam wielko prosbe!!!! napisz ten adres jeszcze raz (Ten uniwersytetu), bo z tym cos nie tak!!!!!!!!! moj adres: [email] dzieki
Jest juz informator na mgr uzup na Uniw.Wrocl w rok 2004/2005, pozdrawiam
http://www.ifa.uni.wroc.pl/magister.php
skąd można wziąć przykładowe testy do NKJO?prosze o jakieś info
Hej!Wejdź na stronę uni wroc. tzn. www.uni.wroc.pl, potem otwórz zakładkę Struktura (z lewej strony) i wybierz Wydział Filologiczny. Następnie - filologia angielska i tam będzie strona domowa. W przypadku germanistyki też tak jest. Co do anglistyki: słyszałam że egzaminy są dość trudne, na poziomie proficiency.Pozdrawiam.
masz racje...ja jestem po kolegium i bardzo sie z tego ciesze...na Uniwerku nikt nic nigdy nie wie... a pani Stadnik ktora byla tam dziekanka czy jakas wazna osoba pokreslila zdania gramatycznie poprawnie u nas w NKJO...az jej ludzie Murphiego przynosili..!
anglistyka we Wrocku moze byc bardzo przyjemna lub bardzo nieprzyjemna. To bardzo zalezy co sie naniej robi, u kogo i kogo masz w grupie. Ja jestem na 2 r. mg i mam od czasu do czasu problemu ze znalezieniem literatury lub konkretnej pomocy do napisania pracy ale teraz to jest moj jedyny problem w tej szkole, z ktorym chyba sobie poradze (bo juz koncze drugi rozdzial)

Studia licencjackie do latwych nie naleza ale prawda jest to ze trzeba sie bardzo postarac zeby je nie skonczyc. Najbardziej trudno zdrac literature angielska na drugim roku, zdawanie tego egzaminu to loteria....nie ma na niego sposobo oprocz sczescia (ja go mialam jeszcze za pierwszym razem)
ciezki egzamin jest tez gramatyka opisowa na pierwszym roku, ale jak sie na wyklady chodzi i troche pred ksiazka posiedzi to sie tez zda (ja na wyklady nie chodzilam i potem nie wiedzalam od co w tym przedmiocie chodzi, zerowke nie zdalam ale pierwszy termin byl ok)
Jest duzo egazminow testow typu a.b.c.d gdzie mozna sciagac i wydedukowac odpowiedzi na pytania z wlasnego doswiadczenia.
Egzamin historii USA tez nie nalezal do najlatwiejszych przez wielka sterte notatek i kserowek ktore trzeba bylo sie wkuc. Kazdy z nas mial inne pytania tak ze ze sciagania nic nie wyszlo. Ja sie uratowalam tym ze pisalam o jazzie i hip-hopie na 3 strony a daty i nazwiska ledwie co mi sie udalo przypomniec i dostalam 4.5.

najwieksza niewiadoma jest egzamin praktyczny ustny - na niego nie ma sposobu....duzo ludzi powtarza rok przez to ze dostalo pytanie typu - nietypowy spzet rehabilitacyjny albo o tym so lewicowcy sadza o globalizacji. Ja na pierwszym roku bylam przepytywana z literatury rosyjskiej.....
czy ktos ma moze przykladowe zagadnienia z polskiego na ustny egzamin na anglistyke bo nigdzie nie moge dostac...prosze ja mam zeszloroczne testy z anglika i jakies zagadnienia ale nie wiem czego one dotycza , wiec moge cos wyslac komus...za testy zaplacilam 6 zl u milego pana wiec chya nie ma sensu go dalej wspierac , chetnie sie podziele, jak tylko uzyskam dostap do skanera wiec pewnie dopiero w przyszlym tygodniu:)
czy ktos ma moze przykladowe zagadnienia z polskiego na ustny egzamin na anglistyke bo nigdzie nie moge dostac...prosze ja mam zeszloroczne testy z anglika i jakies zagadnienia ale nie wiem czego one dotycza , wiec moge cos wyslac komus...za testy zaplacilam 6 zl u milego pana wiec chya nie ma sensu go dalej wspierac , chetnie sie podziele, jak tylko uzyskam dostap do skanera wiec pewnie dopiero w przyszlym tygodniu:)
a polskiego boje sie bardzo ...na poziomie cpe ?? ech a ja w grudniu zdawalam cae , nie wiem jeszcze na co ;/
nie
jesli juz masz skaner, to ja bylabym chetna i b. wdzieczna za przeslanie mi testow moj mail : [email]
pozdrawiam i czekam na maila !
co do jezyka polskiego, to podobno pytania sa dostepne w dziekanacie. Pytania sa przerozne. Wazne jest tez na kogo sie trafi na egzaminie, bo bywa, ze osoby z polskiego sa wyjatkowo zlosliwe. Studia ogolnie sa sympatyczne. Kadra w miare przyjaznie nastawiona. Plan dosc dogodny, wiec ma sie duzo wolnego czasu.
ja rowniez bylabym bardzo wdzieczna za przeslanie tych testow z egzaminu wstepnego na angielski, a w ogole sa do nich odpowiedzi? czy nie ma mozliwosci sprawdzenia? w kazdym razie jesli bylabys chetna wyslac moj adres to [email]
czy ktoś z was wie kiedy odbywaja sie egzaminy do kolegium jez we wroclawiu i jak dokladnie wygladaja? bardzo prosze o odp. bo zostalam bez studiow i musze sie gdzies dostac. z gory dzieki
Do końca sierpnia można składać papiery w NKJO, trzeba mieć zaś. od lekarza medycyny pracy .
Hej...mam wielka prośbę, jeśli ktoś ma jakiekolwiek testy na inglisz we wrocku albo moze mi powiedziec cos więcej o NKJO to byłabym bardzo wdzięczna...pozdrowionka i z góry dzięki za wszelkie info...mój e-mail to [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

CAE - sesja letnia 2004