NKJO Gdańsk

Temat przeniesiony do archwium.
hej, w tym roku mam zamiar startowac do NKJO w gdańsku i zastanawiam sie jak wyglada nauka w tym kolegium, jaki jest poziom i czy poprostu warto? jestem pasjonatka jezyka angielskiego i chetnie zapoznam sie z opiniami studentow NKJO lub osob mogacych udzielic mi jakis informacji. Ciekawa jestem, ile osob wybiera sie na ta uczelnie. Dajcie znak:) pozdrawiam cieplutko znad morza...
POwiem Ci, ze nie jest zle.

Wiekszosc zajec prowadzona jest dosc profesjonalnie, olewaczy jest naprawde malo Sa zjecie z native speakerami - niektore nawet profesjonalne;) (a slyszalam ze w niektorcyh kolegiach native speakerow w ogole nie ma)
Teraz kolegium w Gdansku nazywa sie filologia - oprocz przedmiotow praktycznych (przktyczna nauka i metodyka itp.) sa przedmioty akademickie typu filozofia, psychologia itp.
Jest duzy nacisk na ksztalcenie pod katem nauczania - wiec jesli nauczanie Cie w ogole nie kreci, nie idz tam, wybierz anglistyke. Z drugiej strony, czesc ludzi, ktorzy przyszli do kolegium z przypadku rozmilowuja sie w nauczaniu.

Na pewno studia te dobrze przygotowuja do nauczania, szczegolnie dzieci, ale nie tylko. Czasem mozna poczuc niedosyt "akedemickosci" - bo brak tu debat na bardziej abstrakcyjne tematy, ale to juz zalezy od ludzi z grupy, nie tylko od wykladowcow.

Generalnie mysle, ze warto, ale dobrze polaczyc ten kierunek z innym.

PZdr,
KOciamama.
dzieki bardzo za obiektywne informacje, ciekawi mnie jeszzce bardzo czy trudno sie dostac i jakie trzeba miec wyniki na maturze,ehh tyle pytan i niepewnosci...a Ty kociamama uczysz sie, lub uczylas w tym NKJO? dzieki za wszelkie info, pozdrawiam
Ucze sie w tym kolegium, a ze jest to moj drugi kierunek, to mam porownanie;) I kolegium wypada calkiem wporzo.

Nie mam pojecia jak jest z nowa matura, bo ja jestem ze starej. niestety do kolegium jest zawsze pelno chetnych, bo duzo osob traktuje je jako taka furtke, gdyby nie poszlo na innych kierunkach. Z drugiej strony potem troche osob zawsze rezygnuje jezeli dostanie sie na ten swoj inny wymarzony kierunek. Ale chyba wynik z matury trzeba miec dosc wysoki. Z reszta sprobujesz, zobaczysz, napewno sie uda.

Pzdr,
KOciamama.
hej, tez tam sie wybieram, moj wynik to 100 z podst i 77 z rozszezonej jest jakas szansa??? :):):)
Podnoszę temat :)
Czy jest tu ktoś kto właśnie studiuje bądź skończył Nkjo w Gdańsku?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Pomoc językowa