obrona już na 4 -tym roku-jak to zrobic?

Temat przeniesiony do archwium.
j.w.
czasami zdarza się,że ktos broni sie rok wcześniej.
czy ktos wie, jak to wygląda od strony formalnej? trzeba dodatkowo chodzic na zajęcia z 5 rokiem? zaczynam właśnie 3-letnie studia uzupełniające i poważnie myślę o skróceniu ich o rok:)
mam nadzieję,ze ktoś będzie wiedział.
pzdr.
w takim przypadku to chyab się nie da, gdybys byłą na magisterkisch 5letnich to tak ale tak to chyab nie mozna
mozna sie obronic szybciej, pod warunkiem, ze ma sie wszystkie wymagane programem zaliczenia ze studiow (czyli odpowiednia ilosc punktow kredytowych) + zgoda promotora + napisana praca. U nas na UWr moja kolezanka byla na studiach uzup jeden rok - obronila sie w czerwcu 20006, a studia uzup zaczela w pazdzierniku 2005.

pzdr.
podziekowania dls Mr Julka za kompetentną , jak zwykle,odpowiedź:)
a jak to wygląda w przypadku zaocznych magisterskich ? właśnie o takich 'przypadkach' słyszałam i zastanawia ,mnie, czy wtedy zdaje się swoje egaminy + te z wyższego roku-na logike to tak by wypadało:)
i czy trzeba taką chęc wcześniejszej obrony zgłosić, załatwić jakieś formalności?, żeby można było np. dołączyć do grupy seminaryjnej?
wiem,że wymyslam ale w dziekanacie pewnie mnie będą zbywać:) wiec chociaz tu się czegoś dowiem.
pzdr.
>obronila sie w
>czerwcu 20006, a studia uzup zaczela w pazdzierniku 2005.

18001 lat. Dużo musiała uzupelniać. Nie każdy ma cierpliwość tak długo chodzić do szkoly.
ehhh, ta sie czepi wszystkiego;)))

ale i tak Ciebie serdecznie pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa - tłumaczenia