Doradźcie!

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem maturzystką i już 2 lata temu zdecydowałam się na zdawanie na filologię angielską. W tym celu
1)samodzielnie opracowałam:
-FCE English in use V. Evans
-English grammar in use R. Murphy
-program multimedialny The Royal Family
2)zdałam CAE na B po rocznym kursie w szkole językowej, uczyłam się z :
- podręcznika Landmark poziom advanced
- gramatyki M. Vince’a Advanced Language Practice
- podręcznika S. O’connel Advanced English CAE
- przerobiłam 3 książki z testami z poprzednich lat
3)stale korzystam z:
-kaset audio z British Council z nagraniami powieści brytyjskich
-czasopisma The World of English –już 2 lata
-programu supermemo Advanced English
-czytam literaturę w oryginale (m.in. J.Harris, A.Christie –bo lubię, L. Caroll, A. Huxley)
-ostatnio zdobyłam tomisko Dzieje kultury brytyjskiej Lipońskiego (PWN), zamierzam do czerwca opracować
4)konkretnie na egzamin wstępny zdobyłam:
-testy z UW, UAM-u i UMK (tam zamierzam zdawać)
-opracowałam 100 testów z gramatyki angielskiej H. Krzyżanowskiego
-także Testy z j.ang. na studia filologiczne i egz. międzynarodowe P. Kaczmarskiego i S. Kaczmarskiego
- Wzory zdań angielskich wyd. WP

Piszę to wszystko byście mi doradzili CO JESZCZE WARTE JEST PRZEJRZENIA, OPRACOWANIA. Księgarnie już mi świecą pustkami a dopiero luty... Ja mam jeszcze zacięcie i chęć do nauki TYLKO NIE WIEM Z CZEGO SIĘ UCZYĆ.
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę!!!
odpocznij:]
Kammelie - chciałabym mieć tyle zapału :). Moim zdaniem zdasz bez większych problemów :). Może jeszcze coś z historii Wielkiej Brytanii i Stanów?
jak krzyzanowskiego zrobilas to mozesz byc spokojna...
\"Test your vocabulary\" Peter Watcyn-Jones, book 4 (na część 5 będziesz miała czas na studiach).
Ale w ogóle wyluzuj się. Wygląda to nieźle.
zyjesz tylko angielskim, a z reszty przedmiotow masz jedynki, nie dopuszcza Cie do matury, na studia nie pojdziesz...ale krzyzanowskiego opracowalas, to sie liczy...zajebista jestes dziewczyno.
zdasz..nie boj zaby i daj sobie juz spokoj z ta nauka
Jestem pod wrazeniem ale ty sie juz wiecej nie ucz odpocznij obie pociesze cie bo teraz na anglistyke nie ma tylu chetnych co 2 lata temu zdasz napewno np. na UAM-ie (Poznan) bylo tak malo chetnych ze zrezygnowali z ustnych egzaminow. A tak wogole to po co ty chcesz isc na ta filologie, zastanow sie!
cze:))a wyslalabys mi moze poczta ten program supermemo?? pokryje koszty plyty i przesylki [email]
Hej, czy mogłabyś mi przesłac choć kilka testów na filologię (UAM,UW).Bede bardzo wdzieczna.Mój mail to: [email]
jejku!!!!!! ja chyba 1/3 tego nie zrobie do konca zycia!!!!!!!
ZABRANIAM CI ZDAWANIA NA JAKIEKOLWIEK STUDIA!!!!!!!!!!ZA DUZO PRZEGIEAS!!!!!!:)
JAK TO NIE BLYO USTNYCH?! CZYZBY AZ TAKI KRYZYS FILOLOGI NA UAMIE?
jak to na uamie nie byl chetnych? to chyba jakies bzdury?1
Czy wy umiecie czytac ja wcale nie twierdze ze nie bylo chetnych ale bylo ich w zeszlym roku malo i dlatego zrezygnowali w tym roku z ustnych a tam sami sprawdzcie 6 marca sa dni otwrte albo na stronie UAM-u
Dziewczyno!!!!! Czy ty robisz coś poza angielskim? Bo wiesz jest coś poza tym :| Myślę, że do końca życia powinnaś leżeć do góry brzuchem :D Zakrawasz na skrajnego pracoholika, daj sobie luzu, bo skończysz w wariatkowie :P
Temat przeniesiony do archwium.