do studentów anglistyki na UMK!!

Temat przeniesiony do archwium.
HEJ
mam ogromną prośbę żeby ktoś z anglistyki z UMK napisał jak tam jest?czy bardzo ciężko?ile testów,kolokwiów w tygodniu?czy jest duży nacisk na fonetykę?i lie osób odpadło z poprzedniego roku??im więcej informacji tym lepiej!!ja studiuje na UAM-ie i poważnie zastanawiam się nad zmienieniem uczelni-bo ledwo daje radę...dlatego proszę o odpowiedź-to dla mnie OGROMNIE ważne!!!
hehe sama BYŁAM na uam w zeszłym roku no i hmm z przyczyn ode mnie niezależnych i zalezynych już na angielstykę tam nie mam zamaru wracać, ale my nie o tym ... moja przyjaciółka jest na UMK wiedzie jej się tam dobrze, nie ma takiego hardkoru jak na uam, wiadomo różowo nie jest ale na bank przyjemniej niz na uam. ona sobie chwili i jej się bardzo podoba :)
dzięki za pomoc!!kurcze, nie wiem co robić...napisz coś może więcej..ja uważam Uam za dobrą uczelnie, ale nie na mój poziom.Boje sie, że będę zakuwać cały rok ciągle załamując się, ze tyle rzeczy mi nie wychodzi i i tak nie zdam.jakie są te egzaminy na prawdę??myślisz, że to dobry pomysł przenieść się zanim jest za późno??a jaka masz opinie o collegu??warto tam studiować, czy lepiej próbować się przenieść na "prawdziwy" uniwersytet?Będę bardzo wdzięczna za pomoc...
no wiesz co uniwerek to uniwerek i uam wierz mi da się przejść ale trzeba być psychicznie silnym i mieć dużo samozaparcia. ja rady nei dałam, może i z przyczyn takich, że za cienka byłam a może tylko tych psychicznych. nie wiem. teraz to nieważne. zmieniłam szkołę na prywatna i jestem zadowolona. a to co wybierzesz to już Twój wybór. w tzw. "koledżu" uczysz się jedynie w kierunku bycia nauczycielem, na czystej filologii możesz sobie ścieżkę wybrać, tzn inną specjalizację. osobiście uam uważam za super uczelnię, ale to dla naprawdę lubiących się uczyć.
Przy wyborze uczelni nie bierz pod uwage tego czy bedziesz zakuwac caly rok czy nie. Jezeli nawet tak bedzie bo bedzie znaczylo ze sie wiecej nauczysz, a jezeli zdasz egzaminy to przynajmniej bedziesz wiedziec na co cie stac. Przy dzisiejszym wysypie kolegiow i prywatnych szkolek naprawde warto inwestowac w dobre instytuty naukowe a nie zastanawiac sie czy zdasz sesje czy nie. Wszystko jest dla ludzi.
dzięki za pomoc...ja też UAM uważam za bardzo dobrą uczelnię..ale hmmm nie wiem czy mam jeszcze siłę fizycznie i psychicznie..wiecie brak talentu i tyle..ale jeszcze raz dzięki!!
Temat przeniesiony do archwium.