WSJO w Poznaniu

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś może mi powiedzieć na jakiej podstawie WSJO przydziela do grup A1 ,A 2 itd.??? Czy na podstawie testu wstępnego? Pewnie tak tylko że ten test nie jest trudny.A czy w trakcie nauki można ,,awansować,,z niższej grupy do wyższej?Czy ktoś zna odpowiedź na te pytania?Aha ,chodzi mi o język angielski.
CZY NIKT NIE ZNA ODPOWIEDZI NA TO PYTANIE?????
zapytam się znajomych jak nie zapomnę - odpiszę ci w tym tygodniu
egzamin do wsjo nie jest trudny. do najlepszej grupy dostaja sie ci, ktorym najlepiej poszedl egzamin, albo ci, ktorzy byli z niego zwolnieni. jak tam studiowalam wszystkie nieparzyste grupy mialy brytyjska fonetyke, a parzyste- amerykanska tak, ze jezeli chcesz sie przeniesc to po prostu powiedz, ze chciales sie uczyc nie tej wymowy (w zaleznosci od tego, do jakiej grupy Cie przydziela). W ten sposob ludzie z grupy czwartej przenosili sie do pierwszej i vice versa.
zadania na egzaminie sa takie jak na egzaminie na UAM, tzn. sa tego samego typu, tylko ze \"troche\" latwiejsze.
wszytkie grupy i tak maja ten sam program (czasami brytyjskie roznia sie od amerykanskich) i egzaminy sa dla wszystkich jednakowe...wiec nawet jesli trafi sie srednia grupa -to i tak tylko najlepsi przetrwaja do 2 roku...
ale... na trzecim roku doszlo do nas pare osob z grupy dziesiatej i...to byla tragedia!
Zaraz ,zaraz doszło kilka osób z grupy 10 na 3 roku? A jak oni to przetrwali????
po prostu, dziewiata i dziesiata grupe zlikwidowali, bo ludzie sie wykruszyli. Po prostu mieli za slaba wiedze i nie bylo sily, zeby sobie poradzili. Reszte poprzydzielali do wyzszych grup (oprocz pierwszej i drugiej).
i widoczna byla duuuza roznica, chociaz w naszej grupie geniuszami nie bylismy!
Ok,teraz rozumiem.Mam jednak nadzieję ,że w WSJO nie ma ,,taryfy ulgowej,, i naprawdę wymagają.Czy Ci którzy kończą tę szkołę ,,czują się ,a siłach,, by atakować UAM i robić magistra ?? Wprawdzie tam jest przyjęcię na podstawie rozmowy..... ale zawsze.....Więc?
Tak samo jak dalsza grupa jest sporo gorsza od najlepszej grupy, tak samo najlepsza grupa jest gorsza od grupy z uam-u. Co nie znaczy ze nie ma tam jednostek bardzo dobrych.

A tak przy okazji... ciekawa interpunkcja. Nie umiesz pisac na komputerze czy to taka maniera?
Co ma interpunkcja do pisania na komputerze?Jeżeli chcesz być uszczypliwa powinnaś napisać ...,,ciekawa interpuncja,nie umiesz pisać ?,, Rozumiesz ,że piernik z wiatrakiem mylisz? Po co dodajesz ten ,,komputer,,? W nosie mam Twoje uwagi...estetka...cholera jasna...Nie masz chłopaka?Nie masz satysfakcji z pożycia seksualnego?
o, widze ze wsjo bedzie dla ciebie w sam raz.

powodzenia.
tak..von Baronowo.
lepsze jednostki z WSJO dostaja sie na studia UAM, a nawet na UJ, nie jest zle
hej! mam pytanie do studentow, badz bylych studentow WSJO... czy warto przeprowadzac sie z Warszawy, aby podjac studia w tej wlasnie szkole...?? jestem strasznie \"rozdarta\" - pomozcie, co mam robic??!!
jesli interesujesz sie jezykami to oczywiscie ze warto...jestrem obecnie na 1 roku i jestem jedyna osoba z poznania, pozostali przyjechali z calej polski- z legnicy, bialegostoku, wroclawia...z tego co wiem, nie zaluja
mysle jednak ze warto wybrac filologie zintegrowana, sam angielskie tto za malo, a drugi jezyk gwarantuje ze nie bedziesz sie nudzic ;)
dzieki za dodanie otuchy!! w takim razie mam jeszcze pytanko \'techniczne\'. czy orientujesz sie moze, jak ci ludzie rozwiazywali problemy mieszkaniowe?... wynajmuja mieszkania? czy tez wybieraja akademiki?... kurcze, bo to jednak troche ciezko tak studiowac prywatnie, oplacac mieszkanie i jeszcze normalne zycie ;( buuu..... no a to jest moja jedyna, wymarzona szkola, wlasnie ze wzgledu na zintegrowana filologie angielska z romanistyka :] z gory dzieki za wszystko!
Akademik to chyba musisz jakos ostro wykombinowac, bo WSJO takowego nie posiada. Ja wynajmowalam mieszkanie dwupokojowe z trzema znajomymi. Pol godziny tramwajem, czy autobusem do centrum nie jest zle i ceny, jak sie rozlozy na cztery osoby moga byc. Mozesz tez mieszkac na stancji, ale nie polecam- mieszkalam przez rok. Zdecydowanie polecam, Poznan to bardzo fajne miasto, a WSJO to bardzo przyjemna szkola i jezeli chcesz sie czegos nauczyc to na pewno z niej cos wyniesiesz.
musisz sie troche rozejrzec po ogloszeniach ...na pewno cos znajdziesz- wiekszosc moich znajomych wynajmuje mieszkania wspolnie i nie wychodzi ich to najdrozej, jedna kolezanka mieszka w prywatnym akademiku- 300 zl za mesiac placi juz ze wszystkim, z tym ze musiu 45 min dojezdzac...poza tym szkola prawdopoobnie pomaga znalezcmieszkanie jesli zglosisz sie z taka prosba
powodzenia:)
rety - wielkie dzieki!!!!!! naprawde mnie podbudowaliscie:):):) ta szkola jest moim najwiekszym marzeniem..... mam nadzieje, ze dam rade cos wykombinowac i przekonam parentsow;) buzki!
tez sie wybierasz?bo ja tak chyba..napisz do mnie [email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

FCE - sesja letnia 2004