Anglistyka UJ plan zajęć

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie! Mam pytanie do studentów anglistyki na UJ - ile macie zajęć w tygodniu? Myślę nad tym czy tam nie wystartować ale brakuje mi wiedzy o tym ile tam godzin dziennie trwają zajęcia jak to wygląda od strony "technicznej". A może ktoś podzieliłby się planem zajęć?
http://www.filg.uj.edu.pl/ifa/studia.php
Tutaj sa plany zajec na semestr zimowy. Jakbys miala jakies pytania na tematy wszelakie z anglistyka na UJ zwiazane, to chetnie odpowiem, jestem teraz na drugim roku:)
Plecionka spadłaś mi z nieba!!! jestem teraz na 1 roku fil.ang. na innej uczelni ale bardzo chciałabym przeniesc sie na UJ na 2 rok! znasz moze kogos kto sie przenosil? sprwdzalam juz Wasz plan z 1 roku i problemem bybyby roznice programowe....macie na roku na UJ historie Wysp Brytyjskich tak? no i problem polega na tym, ze ja nie mam teraz ani historii Anglii ani USA i powiedz mi czy trudne sa te przedioty? czy trudno byłoby mi to nadrobic? a oprocz tego wstep do literaturoznawstwa i jezykoznawstwa...co powiesz o tych przedmiotach? duzo osob tego nie zdaje? mam natomisst psychologie, ktorej UJ nie ma na 1 roku i wiesz moze czy miałabym ten przedmiot zaliczony? mogłabym Cie prosic o gg? dziekuje z gory:)
Roxy, Ty naprawde chyba musisz byc zdesperowana? Gdzie studiujesz, ze jest tak zle, ze az sie chcesz przeniesc. Dobrze mysle, ze na UAM w Kaliszu?

Juz nie chcesz sie przeniesc do Wroclawia?

Pozdrawiam!
to chyba nie ta Roxy:)
Sprawdzilem - to ta Roxy :) wystarczy klinkac na nick, by sie pojawila lista watkow:)

Pozdrowki!
Ale tym razem chodzi o o moja kumpele ktora nie ma tu nicka spox? nie wiem w czym problem:) a na UAM w Kaliszu jest bardzo wysoki poziom z tym ze ja mam do wrocka o wiele blizej pozdro:)
Roxy, ale dla mnie to spoko:) ja nic nie mam do Ciebie, choc widzialem Ciebie juz na wielu forach z tym samym pytaniem:)
Na moim roku nie ma nikogo kto by sie przeniosl z innej uczelni. Byla jedna dziewczyna z Lublina, ale po pierwszym dniu zrezygnowala, widoczniej jednak jej sie nie spodobalo:P
Co do nadrabiania roznic to, z tego co sie orientuje, to jest to jak najbardziej mozliwe, chodzisz z nizszym rokiem na zajecia, zdajesz egzamin tak jak oni i tyle. Niestety, nie mam pojecia ile tych roznic moze byc, najlepiej bedzie jak zadzwonisz do sekretariatu i zapytasz.
Co do obu historii to nie sa to jakos szczegolnie trudne przedmioty, trzeba jeszcze trafic na fajnego prowadzacego i nawet bedzie ciekawie:)
Jezykoznawstwa w zeszlym roku nie zdala polowa, ale w tym roku zajecia prowadzi ktos inny, wiec nie mam pojecia jak to bedzie.
Co do psychologii to wydaje mi sie, ze w planie studiow licencjackich jej nie bedzie, poniewaz nie sa studia przygotowujace do bycia nauczycielem, ale o to tez musisz zapytac w sekretariacie.
Moj numer [gg] , zazwyczaj sie kryje, wiec probuj szczescia, chetnie odpowiem na wszelkie pytania:)
>widzialem Ciebie juz na wielu forach

A kiedy Ty znajdujesz czas na latanie po innych forach?

Pozdrawiam.
W miedzyczasie;)

pzdr.
plecionko, dziękuję za propozycję , wreszcie się zdecydowalam na ten UJ i mam pełno pytań, czy jeszcze odwiedzasz to forum? Jak się z Tobą skontaktować?
Jesli dalej masz duzo pytan do zadania, chetnie odpowiem:) Ostatnio nie bywalam na forum bo bylam na wakacjach i nie mialam dostepu do internetu, ale juz wrocilam do domu i sluze pomoca:) Mozesz pytac tutaj lub na moj numer gg.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Studia językowe