kjs i ich \"tekturki\"

Temat przeniesiony do archwium.
31-46 z 46
| następna
a jak bedzie wygladala rekrutacja za rok? czy ktos cos wie na ten tema?
Duzo by mowic. Oceny maturalne z dwoch zdawanych jezykow obcych i polskiego beda stanowic 60% liczby punktow w postepowaniu rekrutacyjnym, pozostale 40% bedzie pochodzic z punktow za test predyspozycji (prace trwaja). osoby, ktore nie maja nowej matury, beda - jak sie ostatnio dowiedzialem od osoby, ktorej wierze - zdawac egzamin centralny z trzech jezykow (2 obce i polski), a ten egzamin ma byc na poziomie matury w wariancie rozszerzonym.
to granda -chyba oczywistym jest ze ludzie z miejscowosci x albo y liczacej 10.000 mieszkancow beda miec nagle super matury bo tam poziom jest nizszy albo bedie jedno wielkie zrzynanie-wiadomo jak to w Polsce wyglada z uczciwoscia matur a rocznik 85 i nizej bedzie dyskryminowany- wiadomo beda woleli przyjac maturzystow a nie \"starych nieudacznikow ktorym sie rok temu nie udalo\":(
>to granda -chyba oczywistym jest ze ludzie z miejscowosci x albo y
>liczacej 10.000 mieszkancow beda miec nagle super matury bo tam poziom
>jest nizszy

Ciupciuś, sprawdź sobie, że matury będą sprawdzane przez osoby spoza szkoły.

> a rocznik 85 i nizej bedzie dyskryminowany- wiadomo beda woleli przyjac maturzystow a nie \"starych nieudacznikow ktorym sie rok temu nie udalo\":(

Co za bzdury.
czy na kjs maja prawo zadawac pytania z \"kulturowki\" jak np. na niemieckim na ils czy skoro nie uprzedzali to nie ma takiej mozliwosci...?
Niektóre tematy na ustny są \"kulturowe\", prawda?
co to jest kjs?kolegium jezykow s....
totalna bzdura z tymi łatwymi ocenami w małych szkołach...skonczylam liceum w jedynej miejscowości w Polsce, ktora nie ma praw miejskich, a ma 2 szkoły średnie...moje liceum bylo bardzo bardzo małe...i żeby u nas dostac piatki z niektorych przedmiotów...szkoda gadac...czasem mialam wrazenie ze ci nauczyciele sie bali najlepszych ocen:) ...u nas było 2 razy trudniej o wysoka note niz w pobliskim mieście....a co do nowej matury..ocenianie pozaszkolne chyba nie pozostaeia juz watpliwosci...
katedra języków specjalistycznych...zadne tam kolegium;)
Jeśli mg to jest ta osoba, o ktorej myślę, ze nią jest, a sądzę, że własnie jest tą osoba, o ktorej myślę, ze nią jest :-) to pragnę ją bardzo mocno pozdrowić, choć ta osoba zupełnie się nie spodziewa, ze ja właśnie pragnę ją tutaj pozdrowić i złożyc ogromne wyrazy szacunku i uznania dla niej :-)
**I\'m watching you**
ma może ktoś opracowane zagadnienia na ustny na kjs na angielski?
możecie mi przesłać? odwdzięczę się, dogadamy się w mailu.
[email]
to jest aktualne nawet po egz ustnych,
moje uczennice chciałyby przejrzeć,
zwłaszcza opracowane przez kogoś, kto się dostał,
bo może za rok się wybiorą.
Dzięki
ja mam zagadnienie na lingwistykę stosowaną..dostałam się, ale do tego co opracowałam..mam jeszcze mnóstwo materiałów.. pliki to jakieś 40%wszystkiego ..oczywiście mogę przesłać..
Na tym forum padły pytania o rekrutację za rok, więc chciałabym zapytać, czy jeśli nie zdam polskiego na poziomie rozszerzonym to będę mogła go zdawać na egzaminie na uczelni, czy dostanę za polski 0 punktów? Czy w przyszłym roku będą nowe języki w kjs?
prześlij, proszę
[email]
Nie wiem i obawiam się, że nawet w sekretariacie tego nie wiedzą. Co do rozszerzenia oferty języków - nie słyszałem o takich planach od żadnego pracownika Katedry.
Temat przeniesiony do archwium.
31-46 z 46
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe