obrona językoznawstwo

Temat przeniesiony do archwium.
czesc, czy ktos moglby mi napisac jakich mniejwiecej moge spodziewac sie pytac na obronie z jezykoznawsta? no na pewno bedzie morfologia i fonologia? na np. literaturze to sprawa raczej jasna na jezyk. to chyba raczej jakies zadania a nie definicje czy opisowe pytania? pomozcie bo nie wiem dokladnie pod jakim kontem mam sie uczyc...
dzieki z gory
a promotor nabrał wody w usta?
witam aposteriori,
no wlasnie promotor powiedzal ze sam dokladnie nie wie... tez sie zdziwilem. zapytalem sie ze moze z syntaxa "drzewka" czy cos w tym stylu tez nie potrafil mi odpowiedziec a wogole to syntaxa mial na studiach i nic nie pamieta...;/ rozumiem ze nie trzeba wszystkiego pamietac, ale obrona jest co roku i na pewno mozna wywnioskowac czego student moze sie spodziewac a jakimi sprawami nie warto sobie zawracac glowy... moze ktos bronil prace licencjacka z jezykoznawstwa?
bardzo bylbym wdzieczy za jakiekolwiek wskazowki.
pozdrawiam
można zrobić tak
1) sprawdzić, czym interesuje się promotor
2) dowiedzieć się, czym interesuje się reenzent
bo z tego mogą pytać
3) zapytać kogoś, kto już u nich zdawał, z czego pytają
bo precedens to potęga
4) przygotować się na pytania z pracy - o to zawsze mogą zapytać
5) zagrać va banque, iść do promotora i rezcenzenta i o te pytania poprosić
a wogole aposteriori wielkie dzieki za pomoc przy pracy o tych metaforach i metonimach, pewnie pamietasz:) jak widzisz udalo sie ukonczyc prace, wyszla dosc ciekawie :)
pozdrawiam.
gratulacje, oczywiście, że pamiętam. co interesującego ostatecznie wyszło Ci z badań?
Temat przeniesiony do archwium.