Studenci NKJA UW II-ego i III-ego roku!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Mam do Was pytanie: z jakich podręczników korzysta się na pierwszym roku studiów NKJA UW przy Praktycznej Nauce Języka Angielskiego? Chodzi mi o tytuły i autorów. Z góry dzięki!
z tego, co pamietam, z konkretnych ksiazek korzysta sie tylko na gramatyce. pozostale zajecia jezykowe opieraja sie wylacznie na hand-outach przygotowanych przez wykladowcow i dostepnych w czytelni nkja. przed egzaminami na 1 roku sa to zazwyczaj podreczniki do cae
Wielkie dzięki za odpowiedź! Mam jeszcze jedno pytanko: czy Twoim zdaniem rzeczywiście na trzecim roku studiów w NKJA UW osiąga się poziom proficiency (przyjmując, rzecz jasna, że student się przykłada)? Pozdrawiam!
biorac pod uwage, ze egzamin wstepny jest na poziomie fce, a sesja letnia po 1 roku na poziomie cae, to chyba tak :) mysle, ze osiaga sie wyzszy poziom, bo tez wiedze wyniesiona z uniwerku (zarowno z anglistyki, jak i nkjo) trudno jest przyrownac do poziomu certyfikatow.
tzn. uwazam, ze certyfikaty sa na tyle schematyczne, ze nie do konca sa miarodajne.
do librero-czy ty studjowalas/studjowales na NKJO?co mozesz powiedziec o tych 3 latach?a co teraz robisz?robilas/es uzupelniajace?gdzie?pytam bo to dla mnie wazne informacje zwazywszy na fakt,ze od pazdziernika bede tam studiwac!:)pozdrowka!czekam na odpowiedz!paaaa
Studiowalam w NKJO w Warszawie. Wtedy wybrałam te studia świadomie i w trakcie byłam raczej zadowolona (pomijając kilku wykładowców, ale zawsze zdarzają się czarne owce), choć teraz bardzo żałuję, że nie zdecydowałam się na anglistykę. Ale może Ty chcesz zostać nauczycielem i takie rozterki nigdy Cię nie dopadną :)
Część wykładowców jest naprawdę świetna, zwłaszcza Pani Gołębiewska od Historii GB, Sikorzyńska od Metodyki oraz Pan Biedrzycki od fonetyki.

Na uzupełniające wybrałam się na KJS UW.
a teraz robię coś zupełnie nie związanego z angielskim, czasem coś przetłumaczę i generalnie bardzo staram się tłumaczem być (na razie bardzo pod górkę) :)
Jednak gros znajomych z roku uczy lub jest przedstawicielami wydawnictw obcojęzycznych.

Powodzenia na NŚ4 :)
hm...no wlasciwe na anglistyke na dzienne nie dostalem sie i dlatego bede w NKJO,ale nauczycielstwo srednio mnie interesuje:)
dlatego mysle juz teraz o uzupelniajacych,ktore dalyby mi jakies inne wyjscie niz nauczyciel...a jednak mialy \"cos\" wspolnego z angielskim:)
co w takim przypadku polecasz na uzupelniajace?
slyszalem ze amerykanistyka daje srednie mozliwosci...choc nie wiem sam
KJS?a jakie tam specjalnosci mozna robic na uzupelniajacych?
kto chce sprzedać testy z poprzednich lat na NKJO w Warszawie? I jeszcze jedno pytanko- te egzaminy to jednak poziom fce czy cae???
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe