co studiować???

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem troche zielony jeśli chodzi o studia językowe, a niedługo przecież będe musiał coś wybrać. Interesują mnie studiowanie angielskiego lub/z francuskim, byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś mógłby mi coś doradzić, (najlepiej studia w woj Mazowieckim). o i jeszcze jakie porzedmioty na mature wybrać?
updating... :-/
cześć...,
z tego, co się orientuję mógłbyś studiować na UW:
1.lingwistykę stosowaną(wówczas musisz zdawać dwa jęz. obce na poziomie rozszerzonym i chyba polski też)
2.anglistykę(wówczas tylko angielski na rozszerz.)
3.romanistykę(francuski)
4.języki specjalistyczne, czyli lingwistykę ze specjalnością tłumaczeniową(te same przedmioty jak przy lingwistyce, i polski na pewno rozszerzony)

masz szeroką ofertę.....sama też będę musiała przez to przebrnąć...
Pozdrowionka:)
Niestety ja jestem w specyficznej sytuacji, otóż francuskiego jeszcze nie umiem :-) tzn umiem bardzo mało i od kilku dni sie bardzo intensywnie ucze.
Więc bałem sie wybrać ten przedmiot jako obowiązkowy(bo jak bym go niezdał to bym oblał mature) więc ustawiłem sobie jako dodatkowy(a niestety w dodatkowych zdaje sie tylko i wyłącznie poziom rozszeżony)najgorsze w tym wszytstkim jest to że oblanego przedmiotu nie można porawiać na uczelni. tak więc mam jedno wyjście uczyć sie uczyć sie i jeszcze raz uczyć sie... może zdąże :-|

>i polski na pewno rozszerzony)

ja słyszałem że polski nie będzie podzielony na podst i rozsz, tzn wszscy będą zdawali to samo
na ustnej nie będzie podziału, na pisemnej będzie.
zdajesz maturę w tym roku i nie wiesz? ;))
>na ustnej nie będzie podziału, na pisemnej będzie.
dzięki, dobrze wiedzieć

>zdajesz maturę w tym roku i nie wiesz? ;))
ta matura polega na tym że nikt o niczym nie wie(przynajmniej w mojej szkole... i w kilku innych w mieście)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

English only