PILNE ZAPYTANIE!

Temat przeniesiony do archwium.
mam ogromny problem ze zdobycie jakich kolwiek informacji na temat egzaminow wstepnych na filologie włoską w tym roku? czy ktoś sie wybiera? może ktos z was ma doswiadczenia z lat ubieglych? chetnie przeczytam kazdą nawet najdrobniejsza porade sygestie. bardzo zalezy mi zeby sie tam dostac. niestety zasady rekrutacji są opisane tak ogólnie, bez zadnych szczegółów? czy ktos moze aktualnie studiuje w poznaniu wroclawiu lub krakowie? lub moze wiecie kiedy i gdzie mozna dowiedziec sie o tych 5 wymaganych lektur??

licze chociaz na drobny komentarz...
mysi_o [email]
Hej, wprawdzie nie studiuje italianistyki, ale zastanawialam sie w zeszlym roku na jej studiowaniem na UJ. Jesli o rekrutacje na te uczelnie chodzi wiem tyle, ile jest na stronie. Mysle, ze lektury (bo one wlasnie sa na UJ) zostana podane ok. lutego - tak jak nam podano szczegoly rekrutacji. Zawsze mozesz tez wyslac maila do sekretariatu - zawsze odpowiadaja. Podaje strone Instytutu (jezeli nie znasz): http://www.filg.uj.edu.pl/ifr/ . Moze szczegolow na temat rekrutacji nie ma, ale za to jest np. program studiow :) Zajrzyj jeszcze na podstrone wloska na ang.pl - tam predzej ktos udzieli Ci sensownych informacji.
dziękuje ślicznie za strone instytutu! wyslalam mejla do sekretariatu. przeczytalam caly plan studiow. uu duzo raczej zbednych przedmiotow. ale na razie jestem nie zrażona:)

a ty studiujesz w krakowie jakaś filologie, jesli oczywiscie mozna spytac?
Tak, studiuje inna filologie na UJ. I jak to na UJ - rzcezywiscie duzo zbednych zajec, ale za to wykladowcy - z tego co slysze, to prawie wszedzie sa bardzo OK! Tak wiec da sie przezyc nawet te niezbyt ciekawe przedmioty :)
a trudno sie bylo dostac? w tym roku ma byc test kulturowy. czy w poprzendich latach tez cos takiego bylo. trudne to jest?

»

CAE - sesja zimowa 2004