swift - studia w luton lub kingston

Temat przeniesiony do archwium.
witam, pracuje dla firmy swift. Sluze pomoca o ile ktos ma jakies pytania dotyczace studiowania w Luton badz Kingston. tomek
Jakie sa warunki by podjac studia w Kingston? Czy jest mozliwosc zakwaterowania u rodzin i czy posiadanie certyfikatu z j.angielskiego w jakis sposob pomaga w dostaniu sie na te studia ? Jakie maja profile ?
Pozdroowka :)
Witaj, kierunkow w Kingston jest sporo, wiec lepiej zerknij na nasza strone www.swift.edu.pl. Warunki przyjecia zaleza od kierunku ktory wybierzesz. Certyfikat nie tylko pomaga ale jest niezbedny do przyjecia. Najlepiej jak to bedzie TOEFL na 580 albo IELTS na 6,0. Mozemy ewentualnie zaakceptowac CPE. Uniwersytet gwarantuje akademiki, napewno jednak bedzie taniej wynajac cos na miescie. Czy przy rodzinie to juz zalezy od ciebie.
mam pytanie: w jaki sposob miozna sie skontaktowac z Polakami,k tory juz studiuja w Luton?? prosze o szybka odpowiedz
podpisuje sie pod tym pytaniem :-))
Dołączam do grona pytających o kontakt z Polakami studiującymi w Luton :)
Witam, ja mam takie zapytanie, bo ja wyjezdzam do Luton niedlugo, ogolnie do pracy ale tak doszedlem do wniosku ze jak sie da pracowac i studiowac jednoczesnie to czemu nie. Ale jest jeden problem, nie mam certyfikatu, na stronie luton university pisze ze oni organizuja swoje testy ale i tak czuje ze nie uda mi sie zdac, bo coz jeszcze mi daleko do tego. Oprocz tego pisza ze sa organizowane kursy doszkalajace dla zagranicznych studentow ktorzy chca sie ubiegac o studiowanie, czy to realne? I jeszcze jedno pytanko jak zbytnio cie nie przeciąze - mysle o part-time ale nie wiem jaka jest dostepnasc tego i czy godziny sa ogolnie przyjazne dla pracujacej osoby. i co to do cholery jest full time sandwich ??:) dzieki z gory
Full time sandwich tzn. 2 lata sie uczysz, 1 rok platnego stazu i na ostatni rok wracasz na uczelnie zrobic licencjat. Na full-time sie nie przemeczysz :) Zajec jest ok 20 h w tyg i mozne samemu ulozyc plan tak ze np mozesz zaliczyc wszystkie zajecia w ciagu 2 dni i reszte masz na prace:) A tak btw to chyba tylko full time jest dofinansowywane przez DfES. Ide wlasnie do Luton . Zdawalam CAE w tym roku ale ze nie mem jeszcze wynikow to pojechalam na egzamin telas, ten wewnetrzny luton. zdalam na najwyzsza ocene, a wcale sie nie wysilalam. Nie ma speakingu ani listeningu. Jezeli bedziesz blisko tej granicy akceptowanej to zaproponuja ci kurs jezykowy w anglii ...ok 2 tyg ale nie jestem pewna, cena tez byla ok, ale nie pamietam ile. Po tym kursie masz automatycznie miejsce na Luton:) Pisz do nich na maila... www.swift.edu.pl Sa bardzo mili i odpowiadaja na wszystkie pytania:)

Powodzenia
czesc, kiedy sa najblizsze terminy kiedy mozna zdawac egzamin TESOL. Chodzi mi o wrzesien/pazdziernik w Krakowie, bo na stronie www.swift.edu.pl informacje sa nieaktualne a strona byla aktualizowana w marcu :/ I czy za ten egzamin cos sie placi. CZy jest on przydatny tylko do Luton/Kingston czy do innych uni tez. NA jakim jest on poziomie. Z jakich czesci sie sklada. Czekam na odpowiedz !!
czesc, mam pytanie odnosnie studiowania w Luton, a mianowicie ile wynosza czesne i czy mozna liczyc na jakies dofinansowanie, z gory dzieki
chcialam sie dowiedziec,jakie są warunki studiowania w Luton?na jakim poziomie musi byc mój angielski i czy ewentualnie sa tam jakiej kursy językowe?pozdrawiam Paulina
użyteczne informacje i szczegóły o Luton: www.studia-uk.pl
mam pytanie do tomka; jak jest z tym kredytem,czy trzeba przedstawić jakieś dokumenty o dochodach rodziny, jakie trzeba dopełnić formalnoęci by otrzymac ten kredyt.Pisze o tym bo u mnie w rodzinie jest nietypowa sytuacja.Dom utrzymuje tata ale od niego nie wydobędę zaświadczenia z US o dochodach, a mama jest na bezrobotnym bez prawa do zasiłku takze sam widzisz,że nie mam skad brać zaświadczenia o dochodach.Napisz mi jak to rozegrać, czy mam sznsę dostać ten kredyt w .UK
jeszcze do tomka: piszę o tym kredycie dla tych którzy będą studiować w UK o którym informuje strona Swift-u firmy dla której pracujesz to tak na marginesie
hej.odpowie mi ktoś na moje wcześniej zadane pytanie dotycz ace kredytu studenckiego w Angli;wniosek ,ze tomek juz nie udziela porad zwinął sie.Moze ktos inny zna odpowiedż na moje pytanie.
jeśli chodzi ci o kredyt na pokrycie opłat za studia (te 3000 funtów) to nie ma problemu z jego dostaniem. trzeba ściągnąć ze strony uniwerku i wypełnić aplikację i wysłać jak najszybciej po dostaniu conditional offer. rnjeśli starasz się o kredyt socjalny to wtedy potrzebne są zaświadczenia o dochodach
co to jest DfES? ;)
P.S. nie moge sciagnac tej aplikacji ze strony uniwerq..help me:D
DFES ?

Department For Education and Skills
- To wlasnie oni przyznaja dofinansowanie, nie wiem jak jest z pozyczka.
Ej ja studiuje w Luton...
Jak macie jakies pytania to jestem jeszcze z 15 minut...
ej a co studiujesz?:P ;)
Witam,
Jestem zainteresowana studiowaniem w Luton. W Polsce jestem studentka drugiego roku informatyki Wyzszej Szkoly Handlowej. Czy istnieje mozliwosc kontynuowania moich studiow w Anglii? Jaka jest procedura?
Pozdrawiam
No rzeczywiscie chwile mnie nie bylo na tym forum z roznych przyczyn. Niemniej najpewnieszy kontakt to bezposredni mail albo telefon do naszego biura. Uruchomilismy niedawno nasze wlasne forum www.swift.edu.pl/phpBB2 Zapraszamy wszystkich do dzielenia sie swoimi doswiadczeniami, pytaniami etc na jego stronach.
pozdrawiam
Tomek
Czy są chętni do ewentualnego wspolnego mieszkania w Luton? Możnaby zorganizować się przed wyjazdem i od razu coś wynająć wspólnie, zawsze to tanije niż w akademiku czy samemu;) Jeżeli ktoś jest zainteresowany niech pisze na maila: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa