Studia uk 2013

Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna
A jak wyglądają egzaminy na 1 roku? Czy na wszystkich uni są one takie same? Trudno osiągnac wysoki procent?
Mam pytanie odnośnie UCASu. Wypełniłam już praktycznie wszystko, czekam teraz tylko na referencje, które dostanę jutro i zastanawia mnie jedna rzecz, nie mam zdanego IELTSu, myślałam o tym, aby go zdać dopiero po maturze i dlatego też nie wiem czy mam go wpisać i zaznaczyć jako "pending", chociaż wtedy musiałabym też wpisać datę, kiedy ma on się odbyć, a nie ma jeszcze zapisów na czerwiec, czy po prostu go nie wpisywać w formularzu i wysłać wszystko tak jak jest?
Z góry przepraszam za chaotyczną wiadomość, ale bardzo mi zależy na jak najszybszej odpowiedzi.
zależy czy jest to wymagane na Twoją uczelnie? czasem może być tak, ze stwierdza, że nie masz zamiaru go zdawać w ogóle i nie dadzą Ci żadnej oferty. jeśli to jest wymagane, a nie wiesz po prostu KIEDY dokładnie będziesz pisać, to zaznacz jakiś termin mniej-więcej kiedy jest organizowany tam gdzie chcesz zdawać. generalnie wyniki musisz mieć do sierpnia, więc jeśli obowiązkowo musisz go na studia zdać to zaznacz lipiec czy sierpień. wtedy zaznaczasz pending z nazwą samego miesiąca, a wyniki przesyłasz uczelni.
Czyli jednak lepiej jest go uwzględnić... Mam nadzieję, że jeśli będzie różnica, np. zaznaczyłam, że zdaję IELTS w lipcu, a zdam go w czerwcu, to nie będzie żadnych problemów ze strony uniwersytetów?
Oszalałaś?

Przecież to jawne oszustwo. Jak można komuś zaufać na przyszłe 3 lata, skoro już na starcie, kłamie w żywe oczy przy aplikowaniu. Nawet nie rozpatrzą Twojej aplikacji ;D
Dziękuję za odpowiedź :)
widzę,że nie tylko ja wybieram się na studia do UK.może ktoś z Was mi pomoże...jak jest pójściem na pielęgniarstwo? musze coś specjalnie zdawać na maturze etc.?
tvb - specjalistką nie jestem, ale chyba jest tak jak z medycyną, że po pierwsze musisz złożyć aplikację do 15 października, a po drugie są chyba jakieś egzaminy wstępne. Ręki sobie nie dam uciąć, ale mam nadzieję, że mam racje :)
Na pielęgniarstwo można aplikować do 15 stycznia. Niektóre uniwersytety zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną i numeracy skills test. Testu z wiedzy medycznej jako takiego nie ma.

A jeśli chodzi o przedmioty które musisz zdać na maturze to zwykle są to zwykle jeden lub dwa przedmioty ścisłe (matma, chemia, biologia, fizyka), ale to też oczywiście zależy od uczelni
edytowany przez KolorowaKredka: 01 sty 2013
Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna