Studia w UK 2015/2016

Temat przeniesiony do archwium.
31-34 z 34
| następna
Troszkę spam tutaj robimy, nic pożytecznego - napisałam ci PW :)
Hej wam :)
Wprawdzie planuję zrobic sobie rok przerwy na Au Pair miedzy koncem lo, a studiami, ale co tam, wypowiem sie :) Chciałabym studiowac w Szkocji, bardziej skłaniam sie ku Edynburgowi. Ktos jeszcze moze? :))
A wiecie może coś o Durham University? Zajmuje wysokie miejsca w rankingach, czasami opisywane jest jako alternatywa Oxbridge, ale rzadko znajduję wpisy o nim wśród Polaków zamierzających studiować w UK. Jest też podobno dobry w fizyce, niewiele gorszy jeśli chodzi o matematykę, ale nadal w czołówce - a te przedmioty najbardziej mnie interesują.
Ciekawym kierunkiem jest też Natural Science - który polega na połączeniu od dwóch do czterech kierunków, w tym przynajmniej jeden ścisły.. a co wy sądzicie? :)
Witam :) Jestem tegoroczną maturzystką, także planuję gap year i w związku z tym mam pytanie bo nie do końca wiem jak to jest ponieważ różne rzeczy czytałam, czy jeśli robię rok przerwy to aplikację składam dopiero na ten rok, w którym chcę rozpocząć studia?
Widzę, że też macie wątpliwości czy Londyn czy też nie. W Londynie większe możliwości, i na pewno łatwiej o pracę niż w małym mieście, ale z drugiej strony koszty wyższe. Ostatnio nawet mam wątpliwości czy nie zrezygnować z Anglii na rzecz Szkocji..
31-34 z 34
| następna

« 

Ogłoszenia

»

Podręczniki językowe