Cytat: kornelia_0703
Po pierwsze, nie płacą mi nic na reklamę. Aplikowanie na uniwersytety w Anglii nie jest prostym procesem dla wielu studentów - miedzy innymi takich jak ja. Proces aplikacji jest inny niż w Polsce, studenci muszą ubiegać się o pożyczki, itp. Powodem dla ktorego wspomniałam nazwe Edwise International było tylko dlatego, że dostarczyli mi wielu cennych informacji i pomógli mi w aplikacji. Nie ma nic złego podając nazwę jesli mialam dobre doświadczenia z nimi.
Co niby jest trudnego? Wystarczy usiąść w 3 wieczory i wypełnić (nie mówię o pisaniu PS i referencji). Jest masa pomocy na tym forum, na stronie UCAS jest nawet instruktaż PO POLSKU, ludzie z UCAS i aplikanci na stronie ucas na fb są dostępni codziennie i odpowiadają na każde pytania. naprawdę nie wiem, gdzie jest trudność? z aplikowaniem o pożyczkę faktycznie, można mieć wątpliwości, ale odpowiedzi są w necie niemal na tacy.
Cytat:
Nie każdy uczeń jest taki sam i niektórzy uczniowie tacy jak ja mogą potrzebować dodatkowej pomocy w aplikacji na uczelnie zagraniczne. Nie ma nic złego w podejmowaniu dodatkowej pomocy od kogoś doświadczonego i nie ma potrzeby, aby kogos osadzac, jeśli uczeń potrzebuje pomocy z aplikacją.
Wiesz, ja wychodzę z założenia, że takie firmy więcej psują, niż pomagają i mam powody, by tak twierdzić. Dla mnie ktoś, kto nie umie samodzielnie wypełnić formularza na studia, składającego sie z pytań "imię, nazwisko, przedmiot maturalny, adres, telefon" raczej powinien się dobrze zastanowić nad wyjazdem za granicę. pewnie, napisanie PS to nie jest super prosta sprawa, ale chyba ta firma Ci tego nie napisze, tak samo referencji? A korzystanie z takiej firmy to biznes a nie pomoc, więc o czym my mówimy :))))))