Cytat: balt080
Ale na College mogą chodzić dorośli (adults), rano mi nawet przyszła wywieszka z jednego z collegów. Na stronce http://www.southampton-city.ac.uk/Adult/ są podane levele ale nie wiem w ogóle do czego tutaj ręce włożyć, czy muszę mieć tą maturę czy coś.
Jeśli muszę mieć maturę to proszę o jakiś przydatny link do tej stronce z Unii.
A nawiasem mówiąc to gdzie się mam uczyć jeśli chcę teraz coś osiągnąć?
mylisz pojęcia, college to nie jest uniwersytet i ta strona którą podałeś jest collegem wlasnie a nie uniwersytetem - poszukaj wiecej na ten temat tu na forum, nie będę się powtarzać po raz setny. pisałam co się robi w college i czym on jest. strona, którą podałeś, mówi o "further" education czyli edukacja w ogólnym pojęciu "po szkole średniej", np. kursy zawodowe czy techniczne. "higher education" jest to jest
rodzaj further education, np. stopień naukowy (degree). zastanów się, co Twoje "chce isc na college" znaczy, bo dla mnie znaczy nic - nie wiem, czy chcesz robić kurs spawacza czy studiować literaturę angielską na uniwersytecie. zainwestuj trochę swojego czasu w określenie własnych chęci i aspiracji, trochę ogarnij temat i wróć z pytaniami, bo to co podałeś nie mówi nic i nikt Ci nie pomoże więcej.