kto na studia Szkocja 2015/2016 ????

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć :) Mam na imię Bartek i szukam ludzi którzy wyjeżdżają na studia do Szkocji na rocznik 2015/16 :) idę teraz do kl maturalnej i będę zdawał rozszerzona biologię chemię i angielski :) Uniwersytety które wybrałem to strathclyde, Edynburg(raczej nie, chociaz uwielbiam to miasto, ale za drogo) no i oczywiście mój cel Dundee :) piszcie co i jak u was szukam porostu kogoś do kontaktu bo mam pare wątpliwości!
Pozdrawiam :)
Hej Bartek! ;) Przyjechałam do Szkocji ok 2 tygodnie temu i także rozglądam się za jakimikolwiek uniwersytami, ale tylko w okolicy Glasgow. Póki co sen z powiek spędza mi ogarnięcie natłoku informacji na temat dostania się na uczelnie. Niestety nie mam IELTSA...dlatego albo zapiszę się na najbliższy możliwy termin egzaminu, albo złożę podanie na pre-sessional course. Jezeli uda mi się w końcu wszystko poukładać z chęcią udzielę informacji, bo wiem, że do najłatwiejszych zadań to nie należy ;)
Też teraz idę do klasy maturalnej i (zgaduję po przedmiotach, które podałeś) też jestem na biol-chemie, ale chcę zdawać rozszerzenie z biologii, polskiego i chemii. Na jaki kierunek się wybierasz?
Ja się ciągle nie mogę zdecydować, ale raczej będę uderzać do Uniwersytetu w Dundee :P
hej wszystkim, mam małe pytanie :)
W tym roku zdałam maturę i dostalam sie na studia w pl. Jednak moim marzeniem sa studia za granica. Chciałabym poprawić maturę i sprobowac dostac sie na studia w szkocji. Czy jeśli w pl skoncze rok to bede ponosic jakies oplaty za rozpoczecie studiów w Szkocji? Albo czy bede mogla się przetransferować z uniwersytetu w Polsce na Szkocki?
z góry dzięki za odpowiedzi :)
Cytat: martita95
W tym roku zdałam maturę i dostalam sie na studia w pl. Jednak moim marzeniem sa studia za granica. Chciałabym poprawić maturę i sprobowac dostac sie na studia w szkocji. Czy jeśli w pl skoncze rok to bede ponosic jakies oplaty za rozpoczecie studiów w Szkocji? Albo czy bede mogla się przetransferować z uniwersytetu w Polsce na Szkocki?

nie mozesz sie przetransferowac. nie poniesiesz tez kosztow, ale musisz dobrze uzasadnic swoje przeniesienie sie tutaj i decyzje, bo mozesz w oczach uczelni wyjsc na niezdecydowana ;)
Cytat: martita95

Hej :) Mam dokładnie taką samą sytuację! Tez poprawiam maturę i też dostałam się na studia w Polsce, cieszę się że znalazłam kogoś na forum w podobnej sytuacji :)

Na razie - jeśli chodzi o Szkocję - myślałam o Glasgow i St. Andrews. Czy ciężko się tam dostać?
Cytat:
Na razie - jeśli chodzi o Szkocję - myślałam o Glasgow i St. Andrews. Czy ciężko się tam dostać?

Do Glasgow nie jest łatwo, ale jak najbardziej do zrobienia, do St. Andrews bardzo ciężko... ale wszystko dla ludzi ;)
Cześć wszystkim,
Jako że dopiero niedawno przeprowadziłem się do Szkocji aby studiować, to nie mogę chwalić się, że mam już wiedzę na temat wszystkiego. Ale wiem już trochę co w trawie piszczy. Jak ktoś chcę jakieś pomocy z wyjaśnieniem co i jak, to śmiało można do mnie napisać na skype: slaytero. :)

Pozdrowiam wszystkich odważnych co chcą studiować za granicą :D
Witajcie to znowu ja :D i co faktycznie nikt się nie odezwie :D ???
Do kiedy można ostatecznie dostarczyć wyniki IELTS?
Dobra mam 31 sierpien :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Programy do nauki języków