Cytat:
1. Czy jeśli pisałam trzy rozszerzenia, w tym matematykę z której nie jestem zadowolona, to czy jest możliwość, iż wezmą pod uwagę tylko dwa rozszerzenia i nie uwzględnią matematyki?
Jeśli wymagane były tylko dwa rozszerzenia, to wezmą pod uwagę (przynajmniej powinni) wziąć dwa najlepsze wyniki.
Cytat:
2. Czy jeśli nie udałoby mi się dostać w tym roku, to czy mogłabym poprawiać maturę (matematykę podstawową i rozszerzoną) za rok i spróbować jeszcze raz? Czy też poprawiana matura skreśli mnie w oczach szkockich uczelni?
Nie skreśli, chyba że aplikowałabyś na medycynę :) Ale prędzej podejrzewam że skreśli Cię pójście teraz tylko na rok na polską uczelnię dla zabicia czasu niż zrobienie sobie gap year, bo mogą wziąć Cię za osobę niepewną i niezdecydowaną.
Cytat:
3.Czy jest możliwość, iż uczelnia i tak przyjmie mnie w tegorocznej rekrutacji, nawet jeśli matematyka (zarówno podstawowa jak i rozszerzona) została przeze mnie napisana, z różnych względów, bardzo słabo?
Matura ogólnie będzie zdana, a z innych rozszerzeń liczę na wysokie wyniki, a wymagana dotyczące IELTS też udało mi się spełnić?
Słuchaj: uczelnia weźmie pod uwagę to, czego wymaga. Jeśli mówią, że masz mieć dwa R na X%, to właśnie te dwa R na X% wezmą pod uwagę, nawet jeśli będziesz mieć kiepskie oceny z podstaw. Nie panikuj tylko czekaj na wyniki.
Cytat:
Bardzo proszę o pomoc. Pisałam już i do UCAS i do Aberdeen, ale uni mi nie odpisał, a UCAS skierował mnie do uni. Może ktoś był w podobnej sytuacji i potrafiłby mi coś doradzić?
Dziękuje za poświęcony mi czas;)
Uczelnia Ci nie odpisze, bo są zawaleni zarówno rekrutacją, jak i tymi, którzy właśnie kończą egzaminy i studia. UCAS nie ma nic do gadania, więc dlatego odesłali Cię do uczelni. Nie panikuj, bo i tak już niczego nie zmienisz ani nie przyśpieszysz. Czekaj cierpliwie na wyniki.