medycyna Cambridge

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem dopiero w pierwszej klasie LO ale już zaczynam się mniej więcej interesować studiami. A więc planuję medycynę na Cambridge, bo tam podobno stoi na wysokim poziomie :). Mam w związku z tym parę pytań do osób zainteresowanych, bo nigdzie nie mogę znaleźć tych informacji -
Podobno trzeba mieć maturę z 3 sciences ( chcę zdawać polski,matmę,ang.,fizykę,chemię i biologię). Nie wiem tylko na ile procent mniej więcej? Wiem że oprócz ocen ważne też są wolontariaty itd. ale nad tym to w drugiej lub trzeciej klasie popracuję :D. Chciałabym się jeszcze dowiedzieć na ile zdany trzeba mieć IELTS. I to chyba na razie tyle. Dzięki z góry za odpowiedzi :].
Pozdrawiam
IELTS podobno 7.0 (srednia i mnimum 7.0 z kazdego komponentu)- informacja pochodzi z http://www.med.cam.ac.uk/ jakbys sobie chciala sama poszukac.

Co do formalnosci to w 2 czy 3 klasie sie przebadaj na WZW B i sie zaszczep jesli jescze tego nie zrobilas.

Co do wolontariatow to Cambridge sie nimi tak nie ekscytuje jak inne uniwerki. Stawiaja na naukowcow bez serca ;).

Skladasz jeszcze na jakies inne uniwerki poza Cambridge? Tak sie z ciekawosci pytam.
Dzięki :). Myślę że złożę jeszcze na University of Aberdeen bo tam podobno jest też dobra medycyna i na UJ gdybym się nigdzie nie dostała ;P.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa