Sprachcaffe Languages

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos z Was korzystal z kursu jezykowego organizowanego pzrez Sprachcaffe Languages? Jesli tak to chetnie wyslucham opinii
Ja również zastanawiam sie nad wyjazdem na kurs jezykowy z tą szkołą. Niestety nie udało mi się dotrzeć do żadnych opinii na jej temat, więc bardzo Cię prosze, jeśli już cos wiesz/słyszałaś na jej temat to napisz, będę niezmiernie wdzięczna :))
Pozdrawiam
byłam w tej szkole w Brighton i polecam :) na poczatku trochę się obawiałam bo prawie nie było polaków, ale poznałam mase ludzi! Mój angielski po kursie +++
A już myślałam, że się nikt nie odezwie, dzięki ci Dosiu28 :) Moim zdaniem miałaś ogromne szczęście, ze udało ci się trafić na kurs, na którym nie było Polaków :)
Twoim zdaniem, nie powinnam się niczego obawiać, szkoła jest wiarygodna? Nie spotkały cię żadne niespodzianki już na miejscu (np większa ilość osób w grupach niż zapewniali, albo jakieś dodatkowe wpłaty)? jeśli mogłabyś mi jeszcze coś napisać byłabym wdzięczna :)
Pozdrawiam serdecznie!
Cześć Mona2, z tego co wiem we wszystkich szkołach sprachcaffe towarzystwo jest bardzo zmiksowane, u mnie na kursie byli ludzie z włoch, szwecji, francji i niemiec. w pokoju byłam z francuzką i razem sobie pichciłyśmy, bo wyszło jednak taniej niż wykupienie jedzenia w stołówce. żadnych niespodzianek, dziwnych dodatkowych kosztów, materiały, ksero dostajesz na kursie. wieczorkiem wspólne wyjścia , szkoła orgazniuje tez zawsze coś w ramach integracji. Ale musisz wiedzieć, ze wszystko załatwia się w Niemczech, obsługa po polsku :) Powinnam mieć gdzies jeszcze maila kontaktowego, jak chcesz moge poszukac...Z czystym sumieniem polecam, sama może się wybiore jeszcze raz, ale tym razem na Maltę, bo cieplej :) Pozdrawiam!
Witaj Dosiu28!
Wielkie dzięki za informacje i za chęć pomocy. Maila kontaktowego jednak szukać nie musisz, bo już nawiazałam z nimi kontakt, babka nawet do mnie zadzwoniła i przysłali mi katalog :) Dbają o klientów. Chciałam się tylko dowiedzieć jak to wyglada już tam na miejscu, czy aby nie ma żadnych niespodzianek. Dlatego jeszcze raz dziękuję.
A tak w ogóle to ja właśnie wybieram się na Malte, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym :) Już nie mogę się doczekać, bo przyznam, ze upewniłaś mnie co do tej szkoły :)
Pozdrawiam i może do zobaczenia na Malcie :))))
Hm...minelo juz troche czasu. rnrnBylas ? podzielisz sie opiniami, bo ja sie chce wybrac i chetnie pocztam?rnrnDominik
Bylam z sprachcaffe na poczatku czerwca w Devon w Anglii. Pogoda nie byla fajna... ale ogolnie szkola, ludzie i wychowawcy spoko. Rodziny u ktorych mieszkalismy tez fajne, okolo 60 lat. Moj angielski po powrocie jest duzo lepszy i jestem bardzo zadowolona. Maja super organizacje i nie musicie sie niczego obawiac. Polecam wszystkim.
Hej Melanko,
napisz, w jaki sposób dostałaś się do Devon. Wymyśliłam sobie, że pojadę teraz, bo mają ciekawe oferty last minute, zastanawiam się tylko, jak tam dojechać.
Pzdr.
Leciałam do Londynu i z lotniska odbierala mnie osoba ze Sprachcaffe po czym jechalismy autobusem do Devon:)
czesc.. ja wybieram sie w te wakacje do londynu na kurs sprachcaffe. i mam pytanie czy jak ktos cie odbieral z lotniska to bylas zapisana na kurs czy na obóz językowy? :PP bo ja sie zapisalam na kurs ale wolalabym zeby jednak ktos mnie odebral z lotniska.. ;p dzieki za odpowiedz..
a czy ktoś był na Malcie ze Sprachcaffe? ;) w St. Julian's (obóz młodzieżowy) ? bo ja sie wybieram w tym roku i szukam jakiś opini o nich ;)
Odbierali mnie z lotniska ale byłam na obozie jezykowym. Ludzi z kursu chyba też odbierają... W tym roku myślałam też o kursie językowym na Malcie w St. Julians ale chciałabym usłyszeć jakąś opinie o szkole i w ogole...;)
Ja tez zamierzam pojechac na oboz jezykowy organizowany przez Sprachcaffe. Wlasnie zastanawiam się nad Kanadą i Maltą. Czy ktos z was jedzie do ktoregos z tych miejsc w tym roku?, albo juz byl? Bardzo jestem ciekawa jak to wyglada, ale z opisow innych miejsc wnioskuje, ze raczej da sie przezyc:PP. Pozdrawiam:D
Ja planuję jechać w tym roku na Maltę w celu poprawienia języka i zabawy :D Tylko wciąż się zastanawiam czy wybrać ofertę Sprachcaffe. I chciałabym wiedzieć czy można liczyć na naprawdę miłe spędzanie czasu oraz jakich ludzi mam szanse tam spotkać ;) Pozdrawiam!
Hej, a byl ktos w Brighton ze Sprachcaffe? Jesli tak to prosze, niech sie odezwie.
Nie wiem ktora szkole wybrac, ale ta prezentuje sie calkiem niezle.
Hej też bym sie chiała wybrac na Malte bo wiem że to by poprawiło moj angielski ale jak patrze na ceny to stwierdzam że za tą cenę moge sobie poleciec np. na kube albo na malediwy bo jak patrzyłam to na matle mozna poleciec za jedyne 1300 zł.
Jeśli by było taniej to z miła chęcia może dałybyście mi jakies namiary ja jakieś biuro nie za drogie:):)

Do zobaczenia na malcie:P:P
a mam jeszcze 1 pytanie ile płaciłyście za kurs?? do angli..:)
ja lece na Malte za 530 zł, ale lece z Berlina i kupiłam bilet juz w lutym ;) pewnie dlatego tak tanio, bo teraz ten sam bilet kosztuje już 1000 zł. kupiłam bilet przez firmę www.esky.pl normalnie przysyłają bilet do domu ;) i lece ze Sprachcaffe. z opini, które udzielil mi ludzie na innym forum wynika, że jest fajnie ;) mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok ;)
kurcze ale ci fajne:( a ile w całosci zapłaciłas za kurs?? oczywiscie jak przyjedziesz napisz jakie wrarzenia:P a i jeszcze jedno jak załatwiałas kurs Sprachcaffe
za kurs zaplacilam 1185€ plus przelot 500 zł. ;) Oczywiscie napiszę, jak wróce ;) już sie nei moge doczekac ;) a ktos sie wybiera moze albo byl w Sprachcaffe na Malcie? ;>
Hej :) Ja jade ze Sprachcaffe 29 czerwca na na Malte do St. Paul's Bay, na 3 tygodnie. Byłam już raz ze Sprachcaffe w Brighton i byłam bardzo zadowolona, polecam mieszkanie w rezydencji a nie u rodzin. Chetnie odpowiem na pytania :-)
OOo to się spotkamy na Malcie ;) tylko ja bede w tym drugim ośrodku, w St. Julian's ;)
Czesc Wam wszystkim bylam w zeszlym roku na malcie przez miesiac chodzilam tam do dwuch szkol rano i popoludniu. Wyjechalam z kolezanka na wlasna reke bez zadnych posrednikow. Mieszkalysmy u rodziny. Kosztowalo nas to pewnie duzo mniej. Chodzilam do european english school a drugiej nie pamietam nazwy ale nie byla w centrum. Centrum rozrywek to Paceville. Mozna tam balowac cala noc. Jest bardzo duzo mlodziezy z Rosji, Francji, Włoch, Czech. Z polski bylo malo ludzi. I jest okropnie goraco. Kolo 40 stopni. Przez caly miesiac nawet raz nie padalo(sierpien)
A i jeszcze jedno. Jesli chodzi o jezyk to nie spodziewajcie sie cudow. Maja inny akcent i oczywiscie nie wszyscy maltanczycy znaja w ogole angielski ale w szkolach native speakerzy sa wporzadku. Mozna sie wiele nauczyc. I oczywiscie duzo sie tam rozmawia poza szkola.
aaa jutro wyjezdzam juz ;o ;)) napisze wrazenia, jak wroce ;)
Hej. Zamierzam jechać na oboz na Maltę. Dlatego mam pare pytań, jak załatwiłas wyjazd? W jakimś biurze w Polsce, czy tez w Niemczech. Jeśli to drugie, to przez internet, telefon? I czy w jezyku polskim czy w niem/ang ?
Dzięki z góry za odp. ;)
Byl ktos moze w Toronto? Albo slyszal ktos cos? Kazda informacja mi sie przyda :)
A w jakim celu był?
No chodzi mi o obóz lub kurs ze Sprachcaffe.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka