Inicjatywa maturalna

Temat przeniesiony do archwium.
Witam:)
Wpadlem na pomysl, aby zebrac ludzi i zrobic baze Super Memo z Word Banku z Repetytorium Oxford'skiego.

Czy sa zainteresowani? :>

pozdrówka!
Uważam to za dobry pomysł. Niestety nie mam tego repetytorium. Przyslij mi, badź umieśc na stronie zeskanowane słowka do 2-3 jednostek, a opracuje Ci szablony i instrukcję dalszego postępowania.

BJK
Swietnie! Na Ciebie BJK zawsze mozna liczyc!
A wiec, 2-3 jednostki to ile slowek ? W repetytorium jest to 12 stron, a slowek na stronie srednio 180 ( w tym kolokacje gotowe).

A jezeli nie te repetytorium to polecam tez inne. bardziej do poczytania, ale slownictwo takze jest : Repetyrium maturalne czesc 1 , wydawnictwo Wagros link http://www.wagros.com.pl/angielski.html
w przygotowaniu jest jeszcze czesc 2. A opracowano tam wszystkie tematy maturalne zawarte w informatorze ( cz1 - 8 tematów, cz2 -7) wraz ze slownictem. REWELACJA!

SZUKAM CHETNYCH MATURZYSTÓW, ktorym nie bardzo sie chcialo slowek uczyc;> przez 2 lata, a teraz wezma udzial w tej inicjatywie i zaufaja SUPERMEMO!

P.S. szukam jakies bazy do SM ( o ile taka istnieje!) z tranformacjami, wstawianiem pojedynczych slowek, slowotwórstem itp. do czesci gramatycznej na maturze! (mog byc z FCE)
Nie znam tego repetytorium, nie wiem ile słowek jest w lekcji, ani jak są definiowane. Dlatego proszę o przysłanie mi skanu lub wyświetleniu, tych kilku stron. Wiem, że są różne repetytoria. Do każdego można stworzyć inną bazę.
Które z repetytoriów jest najlepsze nie mnie sądzić.

I jeszcze jedno, jeśli chcesz bym Ci coś przysłal, musisz podać swój adres e-mail.
Tak to dobt pomysł. Ale wolałbym jednak jakies inne repetytorium bo to jest szitem!!!!!!!!!!!!!!
Mój mail to [email]
A jutro zeskanuje te stony, a slowek jak mowilem jest 12 stron a po 180slowek!
>Nasza szkoła wydała na CD repetytorium, kompletny wykład gramatyki,
>opis części WRITING, słowotwórstwo, i co tylko przyjdzie komu do
>głowy. Krążek jest niepozorny, bo nie rzuca się w oczy super
>pudełkiem. Tytuł ANGILSKI na CD, wydane przez Cartall, polecam.

Ja też polecam. Zdaje się, że też o tej płytce pisałem na tym forum, gdy tylko zobaczyłem ja w kiosku.

>jesteśmy goroąco przeciwni kursom przygotowującym do matury. Was
>powinna przygotowac szkoła, jesli tego nie umie zrobić, nie powinna
>mieć uprawnien organizowania egzaminu. I kropka.

A z tym to już mi trudno sie zgodzić. Oczywiście szkoła powinna wystarczajaco dobrze przygotować młodych ludzi do matury, FCE, CAE, CPE i studiów. Ale szkoła jest, jak koń, jaka - każdy widzi.

Mazi młody człowiek chce wspólnie z kolegami z tego portalu przygotować pewien materiał pomocniczy. Dlaczego mamy mu tego zabraniać?
KTO JEST CHETNY???
Temat przeniesiony do archwium.

»

Szkoły językowe