Dobra Szkoła Językowa w SZCZECINIE?

Temat przeniesiony do archwium.
Pomożcie!!!Znacie jakąś dobrą szkołę języka angielskiego w Szczecinie??Jezeli tak to doradzcie prosze mi bo nie wiem na ktora mam sie zdecydowac??Słyszeliście coś może o szkole\"Start\"-nie wiecie czy dobrze tam uczą?Pytam o nia poniewaz polecaja ja na moim wydziale.
o szkole \"Start\" niestety nie slyszalam, mam podobny dylemat co Ty, nie wiem na jaka szkole sie zdecydowac choc mam kilka swoich typow... chodzilam przez dwa lata do \"Perseveranti\", ktora mieści się w centrum miasta przy al. Piastów 1/5 i calkiem mi sie podobalo, to byl okres kiedy akurat przykladalam sie do nauki wiec sporo sie nauczylam, jedyne co mnie razilo to przeludnienie w grupach, nawet do 15 osob... pozniej probowalam w \"Accessie\" na Wojska Polskiego ale szkola ta okazala sie dla mnie kompletna porazka wiec po pol roku zrezygnowalam, dobre opinie slyszalam o szkole j.angielskiego \"Bell\" gdzie uczy wielu obcokrajowcow, oprocz tego rozwazam jeszcze \"Empik\", tam na angielski nie chodzilam ale ucze sie wloskiego ze swietna grupa i lektorka i jest rewelacyjnie bo nauka stala sie przyjemnoscia a nie obowiazkiem, pytanie tylko czy kursy angielskiego beda podobnie przyjemne... poza tym moj brat uczy sie w \"British school\" i tez jest zadowolony...jak widzisz nie mam pojecia co wybrac, mam metlik w glowie ale waham sie miedzy \"Perseverantia\", \"Bellem\" a \"Empikiem\", moze ktos cos jeszcze poradzi

p.s. a jak sie zdecydujesz napisz jakiego dokonalas wyboru :-)
oj sorry, dokonales :P
Witam-łączy nas ten sam dylemat-ja także szukam szkoły angielskiego w Szczecinie i jedyne co slyszałem na ich temat to także to że właśnie Bell jest ponoć najlepszy,ale i Empik także mu dorównuje...Ja zastanawiam sie nad tymi dwoma.Patrycjo mam do Ciebie pytanko-jakie sa ceny kursow w Empiku(poniewaz na ich stronie nic nie znalazlem dokladnego na ten temat)
Witam-łączy nas ten sam dylemat-ja także szukam szkoły angielskiego w Szczecinie i jedyne co slyszałem na ich temat to także to że właśnie Bell jest ponoć najlepszy,ale i Empik także mu dorównuje...Ja zastanawiam sie nad tymi dwoma.Patrycjo mam do Ciebie pytanko-jakie sa ceny kursow w Empiku(poniewaz na ich stronie nic nie znalazlem dokladnego na ten temat)
hej jeśli w Szczecinie jest ktoś któ chciałby uczyć dzieciaki z biednych rodzin angielskiego lub innego języka za darmo-prosze o [email]
coz, co do cen to tez nie powiem dokladnie ile i co, ceny co roku sie zmieniaja, w tym roku sama pytalam sie w sekretariacie ile kosztuje rok nauki a oni nie chcieli powiewdziec ile nawet przypuszczalnie, poza tym wloski jest raz w tygodniu po 3 h lekcyjne a angielski 2 razy po 2 h, tak wiec kurs angielkiego pewnie jest drozszy ale mysle, ze cena nie rozni sie bardzo od cen \"Bella\"... poza tym sa specjalne znizki dla osob ktore kontynuuja nauke w \"Empiku\", dla uczacych sie, przy wplacie za rok z gory, jednoczesna nauke dwoch jezykow i tak zwany rabat rodzinny
POLECAM BELLA. JA CHODZE I JESTEM BAAARDZO ZADOWOLONA. NAUCZYCIELI - OBCOKRAJOWCÓW JEST RZECZYWIŚCIE BARDZO WIELU. I WIEKSZOŚĆ Z NICH JEST ŚWIETNA!!!!
do native speakerów to ja się odnoszę z ofromnym dystansem bo ich przygotowanie do uczenia jest zazwyczaj żadne. Nie zawsze, ale jednak.

Też jestem ze Szczecina a ang. uczę się od 11 lat. Miałam baaardzo wielu nauczycieli, aż trafiłam do Perseverantii do Pani Iwony Niedzielskiej (uczy tylko advanced i proficiency) i... trafiłam na nauczyciela idealnego.W sumie to dzieki jej zapale, temu, że i kocha swoją pracę (to widać) ja też naprawdę pokochałam angielski w efekcie w przyszłym roku będę próbować swoich sił na UAMie. Nigdy nie miałam lepszego nauczyciela. To prawdziwy skarb.

Co do szkoły \"Start\". Uważajcie bo są dwie szkoły o takiej nazwie. Jadna to jakaś malutka placówka, a druga to ta, która działa przy Uniwersytecie Szczecińskim. Rozważam czy się tam nie zapisać. Ale najpierw muszę zrobić wywiad kto tam uczy, na jakim poziomie i czy przygotuje mnie do egzminu na studia. Więc być może: do zobaczenia :)
pozdrawiam
Buraczek
No wlasnie czy ktos slyszal cos o tej szkole przy US?Buraczku bardzo prosze jak cos wicej sie o niej dowiesz daj znac!!Bo ja tez chcialabym sie tam zapisac ale nie wiem czy warto........a niestety nie mam jak tego sprawdzic bo nie jestem ze Szczecina(tylko tam studiuje)
Ludziska! Najlepsza szkola w Szczecinie od lat byl Progress, przynajmniej za mojej kadencji to znaczy w czasach kiedy jeszcze chodzilam tam do liceum. moze od tamtej pory cos sie zmienilo, nie wiem, ale szkole ta w dalszym ciagu polecam, z wielu przyczyn, ale moze odlozmy na bok sympatie i antypatie, a przedstawy nagie fakty i niech one mowia za siebie: Zanm co najmniej kilka osob, ktore uczac sie przez 3-4 lata w tej szkole bez problemu dostaly sie na anglistyke do poznania, ktora jak wiadomo jest jedna z lepszych. Nie jest to plotka, bo ludzi tych znalam osobiscie, co wiecej same mi polecily chodzenie tam, i - nie zaluje. Z jednej prostej przyczyny: uczeszczalam do tej szkoly zalediwe dwa lata, w trzeciej i czwartej klasie, bylam zaledwie na poziomie FCE, a mimo to dostalam sie na skandynawistyke do Gdanska, gdzie jest trudniej dostac sie niz na anglistyke ze wzgledu na ograniczona ilosc miejsc. Testy sa o niebo trudniejsze, na poziomie mniej wiecej CPE! Kandydatow bylo mniej wiecej kolo 600 ( a miejsc 30), mimo tego zdalam test z angielskiego na miejscu 3. Wszystkie laury naleza sie jednak Zbyszkowi - mojemu nauczycielowi z Progressu, ktoremu oczywiscie zlozylam osobiscie gratulacje. I (chociaz pewnie mnie juz nie pamieta) zlozylabym mu je raz jeszcze, bo od tej pory nie mialam juz nigdy takiego dobrego nauczyciela. Pamietam, jak dziwilam sie szukajac slowek, ktore nam podawal w podrecznikach do FCE, bo nie moglam ich tam znalezc. co sie okazalo - odnalazlam je pozniej w podrecznikach z CPE! nie wiem, czy Progress dalej istnieje, czy przypadkiem nie zmienil nazwy, ale wierzcie mi - od 5 lat z hakiem mieszkam w Gdansku, koncze juz studia, ale niestety zadna szkola jezykowa w Trojmiescie nie siega do piet Progressowi (adres - nie pamietam dokladnie, gdzies przy Piastow, za LO 1 sie skreca). Teraz znalazlam jedna w Sopocie, cieszy sie slawa wyciskacza siodmych a nawet osmych potow, zobaczymy...
Napisałaś o szkole bela czy moglabys modac mi namiary do tej szkoly! chce sie zapisac prosze pomoz
Zgadzam się, że Progress jest świetną szkołą. Znajduje się na ulicy Jagiellońskiej. Ja przeskoczyłam tam poziom upper-intermediate i od razu poszłam na poziom przygotowujący do FCE. Miałam duże obawy, czy zdam, ponieważ okazało się, że mam spore braki, ale dzięki mojej wspaniałej lektorce, zdałam ten egzamin i teraz mam zamiar zapisać się na kurs CAE. Jestem b. zadowolona z tej szkoły i wszystkim ją polecam!!!
sdsdss
Co człowiek, to opinia, pani Iwona jest mila, ale szkoda mi bylo czasu na patrzenie na przepisywanie słówek- mogło to być zadaniem domowym.Myślę, że Bell jest niezly, a w szczególności Karen, nie pamiętam nazwiska, jest the best. Jestem teraz nauczycielką i pozostanie dla mnie wzorem. Nigdy jej nie dorównam. Zachodzę w glowę, jak można tak szybko zapamiętać imiona osób w grupie- po jednych zajęciach wymienić wszystkich bez kartki.No ale dość laurów i laurek.
Temat przeniesiony do archwium.