Program POP ENGLISH 3.0

Temat przeniesiony do archwium.
Hello czy ktoś słyszał o tym programie ci którzy go wypróbowali mowia że jest rewelacyjny jest to program specialnie zrobione na filologie w Poznaniu hmm nie moge go nigdzie dostać może wy cos słyszeliscie ale ponoc program jest iesamowity naprawde i żaden inny sie z nim nie równa kto o nim słyszał ?? albo ma dostep plisss o kontakt :-)
Rzeczywiście POP-English to jeden z najlepszych kilkanaście lat temu programów. Opracował merytorycznie go zespół naukowców z Uniwersytetu Poznańskiego pod kierunkiem prof. dr Włodzimierza Sobkowiaka. Oprogramowało go Studium \"Awangarda\" z Zielonej Góry. Wkrótce potem wyszły programy POP-Business English, POP -Francais i POP-Deutsch. Były o programy Pisane pod system operacyjny DOS. Później powstał tylko POP-English for Windows.

POP-English był bardzo ciekawie zaprojektowanym programem do nauki gramatyki. Zawierał bodajże 16 kategorii ćwiczeń, interaktywny podręcznik gramatyki i słownik zawierajacy wszystkie słowka użyte w ćwiczeniach.
Dość dobrze działał w Windows 3.1 i 3.11, sprawdzał się w Windows 95. Niestety nie wiem czy działa w systemie WINDOWS XP.
Pod W2K działa.
takk tylko jak ja go zdobedę no nie wiem tak się zatsnawiam tylko gdzie mozna go dostać ja sie pytałem ale nikt nie wie :-( a naprawdę chyba się oplaca chyba ze moze jakis lepszy programik jest ???
Podejrzewam, ze go nie zdobędziesz. Program ten niestety miał bardzo kiepską lokatę w rankingu, Komputer Świata. Ostatni raz widziałem go wtedy, kiedy ten ranking się ukazał, a więc 5-10 lat temu. Sprzedawany był w księgarni TTS w Warszawie.
tak program POP ENGLISH 3.0 działa w Winowsie XP, jest oki :)
Czy ktoś móglby mi go podesłać????
[email]
Prosze bardzo
Grzegorz
ja też bym prosiła :-DD [email]
Ja tez bardzo ladnie prosze... PLEASE :)
[email]
czy możesz mi jakoś przesłać ten programik pop english 3.0, najlepiej przez ftp ftp.gazeta.pl ścieżka gwmail/poznan/komputer logowanie na anonymousa. Pozdrawiam [email]
ja już mam ten programik na płycie, trudno było go zdobyć ale dla chcacego nic trudnego program jest niesamowity zwłaszcza fonetyka,poza tym jest w nim wszystko dla mnie na razie troche trudno zwłaszca dalsze ćwiczenia
POP-English 3.0 jest multimedialnym programem przeznaczonym dla osób średnio i dobrze znających język angielski. Przygotowano go z pomocą specjalistów z Instytutu Filologii Angielskiej Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Zamieszczony w nim słownik został w nowej wersji udźwiękowiony, a więc każde angielskie słowo czy zwrot zostanie na nasze życzenie wypowiedziane przez lektora. Transkrypcja fonetyczna została przygotowana na podstawie międzynarodowego standardu IPA, a zakres materiałowy dostosowany do programu szkoły średniej i wymagań egzaminacyjnych na średnio zaawansowanym poziomie nauki, chociaż niektóre z ćwiczeń wymagają większej wiedzy.

Program instalacyjny tworzy foder POP-English 3.0, zawierający właściwy program do nauki języka, edytor ćwiczeń i generator sprawdzianów oraz deinstalator aplikacji. Obsługa programu nie sprawia trudności. We wszystkich miejscach korzystać można zarówno z klawiatury, jak i myszki.

Po uruchomieniu programu na ekranie pojawia się przejrzyste menu, dające dostęp do ćwiczeń, słowników, wyboru poziomu trudności itp. Aplikacja oferuje trzy podstawowe działy: słownictwo, gramatykę i fonetykę. Bardzo przydatny jest słownik polsko-angielski i angielsko-polski, będący integralną częścią programu. Na pochwałę zasługuje niezależny od systemu pomocy, obszerny podręcznik. Można go wywołać z paska zadań programu, dostępny jest również podczas ćwiczeń, kiedy chcemy zasięgnąć informacji na temat danego zadania.

Ćwiczenia w działach podzielone zostały tematycznie, na przykład w najprostszych wydzielono m.in. nazwy kolorów, budynków i podzespołów komputerowych. Przebieg każdego ćwiczenia zależny jest od wybranego trybu (nauka lub egzamin) oraz od zadeklarowanego poziomu trudności. W trybie \"nauka\" uczeń podczas ćwiczeń ma dostęp do podręcznika i słowników. Zadawane pytania pojawiają się losowo, aż do udzielenia poprawnej odpowiedzi. Po wyczerpaniu zestawu pytań zostanie wyświetlona statystyka - liczba pytań, procent poprawnych odpowiedzi oraz stosunek prawidłowych odpowiedzi do podjętych prób. W trybie \"egzamin\" ćwiczenia zadawane są kolejno, bez powtórzeń. Tu nie ma możliwości korzystania z pomocy, a dodatkowym utrudnieniem jest konieczność udzielenia odpowiedzi w ściśle określonym czasie. Statystyka sprowadza się tylko do informacji: dobrze - tyle, źle - tyle.

Dużą zaletą programu jest możliwość tworzenia własnych ćwiczeń i sprawdzianów. Służą do tego aplikacje \"Edytor ćwiczeń\" i \"Generator sprawdzianów\". W pierwszej z nich tworzyć można 16 różnych rodzajów ćwiczeń (np. słownikowe, zgadywanki) i każde ilustrować grafiką (.bmp) lub dźwiękiem (.wav). Druga aplikacja - sprawdziany - przeznaczona jest do tworzenia testów z języka angielskiego. Zasada jej działania przypomina edytor tekstu. Po przygotowaniu testów i ćwiczeń dołączamy je do zestawu, określając dział, do jakiego mają należeć i stopień trudności. Gotowe testy, po wydrukowaniu można już rozdać uczniom.

Wymagania sprzętowe: komputer PC 386, 4 MB pamięci RAM, CD-ROM o podwójnej prędkości, karta dźwiękowa zgodna z Windows, karta VGA 640x480 256 kolorów, MS Windows 3.x lub nowszy.
ile zajmuje? czy mógłbyś go udostępnić??
Prosze.
Greg [email]
Program zajmuje 341 Mb i jest na płycie, bardzo chetnie bym go udostepnil ale nie wiem jak :(
a skąd jesteś?
proszę o kontakt na priv: [email]
[gg]
Temat przeniesiony do archwium.