Cytat: agaa10
A jesli wynajmowalabym tylko pokoj?
Jeśli chcesz wynająć poprzez podpisanie umowy z właścicielem mieszkania/agencją mieszkaniową to i tak musisz być pełnoletnia. Podnajęcie mieszkania od lokatorów jest nielegalne i można zapłacić ogromne kary.
Cytat:
Wiem ze bardzo trudno jest sobie poradzic tam, szczególnie ze moj angielski nie jest za dobry. Myslalam ze moze chodzilabym na jakies kursy przez wakacje, dalabym rade nauczyc sie przez te dwa miesiace angielskiego tak zebym mogla dostac sie tam do szkoly?
Nie mam pojęcia na jakim poziomie jesteś i jak szybko się uczysz, ale co, jak się nie dostaniesz do szkoły tam? Albo skończysz z wynikami, które nie wystarczą tam na studia? To co, zostaniesz bez matury polskiej i bez dobrych ocen na studia tam? Zastanów się, skończenie tam szkoły niczego nie gwarantuje.
Cytat:
Orientujesz sie moze ile placi sie za wyjanem mieszkania?
Bardzo różnie w różnych miastach, o różnym standardzie.
Cytat:
W Polsce musialabym pojsc do technikum, a wtedy skonczylabym szkole w wieku 21 lat, wiec studia konczylabym troche przed 30.
A to jakiś wstyd jest kończyć studia przed 30? Już nie mówiąc o tym, że studia trwają krócej niż w Polsce.
Cytat:
Na dodatek matura dla tego rocznika bedzie juz zupelnie inna (podobno oni juz maja jakies inne naucznie,sama dokladnie nie wiem)
Jaka matura będzie inna? Polska?I jacy 'oni' mają inne nauczanie?