umk - rekrutacja na uzupełniające

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Czy ktoś może wie co się kryje pod hasłem "pisemny opis zainteresowań", który należy przedłożyć na UMK na uzupełniające mgr (rekrutacja)?! Trzeba im podać jakiś konspekt przyszłej pracy mgr?!

Jak ktoś sie orientuje jak to ma wyglądać i co zawierać to proszę o info;)

Pzdr.
opisujesz czym sie naukowo interesujesz - o czym pisales prace lic - i co chcialbys "odkryc" podczas pisania pracy mgr

pzdr.
Hm, pisałem na temat "The Process of Producing Subtitles. Selected Aspects." A te selected aspects to ewaluacja napisów w serialu: klasyfikacja błędów i alternatywa dla tłumaczenia.

Problem w tym.. że wątpie w znalezienie więcej celulozy aby napisać mgr na ten temat (na ta chwile). Umk chce aby napisac o czym bedzie moje 'future academic research'...... gdybym ja to wiedział...hehe
a to wiem u kogo piszesz prace lic. :) tez pisalem (prawdopodobnie) u tej osoby.

no wlasnie - future academic research - musisz chyba sie na jezy. kognitywne nastawic, bo na umk to jest "uwielbiane":)
Jeśli pisałeś u osobnika błyskawicznie czytającego prace licencjackie to ja również u niego....hehe//tzn. u TD

Kognitywne znaczy metodyka.........hate it!

Widzialem kiedys w jakims informatorze UMK informacje o tym, że uruchamiaja na zmiane kognitive linguistics i translacje. Myślałem, że może teraz tak jest........I do hope so.
cognitive linguistics niewiele ma wspolnego z metodyka!!! cognitive to metafory, trajektorie, prototypy itp.

tak TD... ogolnie studia w PWSZ wspominam baaardzo milo:)

pzdr.
Oo........wiec dobrze, że mnie wyprowadziłeś z błędu....uff//FIU - fiu, już wymyśliłem dwa tematy z mety na poczekaniu.............hehe.
Hm, dzieka....no to po obronie zaczne myśleć co by tu za temat ugryźć;)

Aaa....nom, Pwsz jest fajny choć grama ciężka u zosieńki, tylko wiesz....jest paru nowych nauczycieli......i tak szkoda, że wymieniaja skład...lub sam się ewakuuje;( Mam to szczęście, że swoje się nauczyłem:))
a kto odchodzi? kto jest nowy??? daj znac, bo ciekawe, co piszesz:) ciekawi mnie co i jak teraz w PWSZ:) wiec: kto odchodzi????

pzdr.
Nom.... Kobieta, którą nazywam redhead (Szuszkiewicz bodaj że... sie zwie) jest w regencie bo cos tam studenci chyba ja podkablowali wiec juz american history mialem z kim innym. Mery wyjeżdza do stanów na dłuzej chyba (mielismy imprezke pozegnalna z nia w srode). Słyszałem plotkę, że Zosia chce retire (best grammar teacher ever and skopas w dupas).......no tak troche smutno bedzie.Itp.

A z nowych to jest taki jeden co sie Gołoś zwie i mam (mialem) z nim writing... i nie mam o nim zadnego zdania choc on musi sie dotrzec bo ja z tego writing'u to nic nie rozumiem... facet przychodzi rzuca hasło tertiary education, asks Ss to narrow it down and produce a composition... mniami. Zabawny kolo, ale moze to jakis metodyczny eksperyment przeprowadza (oby skuteczny)?!

Reszty nie komentuje... bo nie wiem czy znikneli permanentnie czy moze mnie juz nie ucza (np Kubiński, Pachits znikneli,a Redzimska sie pojawila po roku)...tak samo z nowymi.

pzdr.
no to jeszcze duzo zostalo z tej kadry, ktora mnie nauczala. niestety - zostaly tez kiepskie osoby - wieszo kim mowie:)

wielu z wykladowcow jest na urlopach- poza tym nie moze byc tak, ze nie bedzie zadnego samodzielnego pracownika tzn. dr hab. lub prof. dr hab. na kierunku - wiec prof. k. jest pewnie na urlopie. ciekawe, jak sie sutuacja bedzie tam ksztaltowala - mnie nie chcieli po studiach mgr :>

pozdrawiam i powodzenia na obronie lic (kto recenzuje?)
Yeah.......I probably know who u have in mind... a group of people englishin' differently;)//

Recenzja od dr Redzimskiej... będzie drżało w posadach... jak już przyjdzie do pytań szczegółowych... hehe. Niestety wpierw trzeba zdać sesje... tym razem mam stracha... ale obaczy się;)

yummie... nie ma to jak adrenalinka... przed sesją.. i rozbudzona nadzieja na sukces

Pozdrawiam...

ps. Nie chcieli cie?! Może z obawy, że ich wykosisz...hehe
hilvvk
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

CAE - sesja letnia 2006