język islandzki

Temat przeniesiony do archwium.
krótkie pytanie: czy zna ktoś jakieś miejsce w Warszawie, gdzie można się uczyć islandzkiego?
A czy jest gdzies w Polsce miejsce gdzie mozna by sie uczyc islandzkiego - ja moge dojezdzac...
Pozdrawiam:)
ja jestem z warszawy i tu nie ma nigdzie miejsca z islandzkim w ofercie. od dwóch lat jetem na liście zainteresowanych w jednej szkole językowej (Lingwejon), może jak się zgłosisz to będzie nas dwóch i coś juz z tym zrobią:)) pozdrawiam
Troje:)ja tez bym chciala:/chociaz z tego co widze to nawet nie ma ksiazek do samodzielnej nauki....?
gusska, jesteś tu jeszcze? długo nie sprawdzałem, ale nadal jestem zaintertesowany islandzkim...jak tu jeszcze zajrzysz to zostaw wiadomość
do czego wam islandzki(bez uszczypliwości, poprostu jestem ciekawy), przecież w tym języku mówi na świecie może 100tys ludzi?!
mnie potrzebny dla samego siebie. po prostu interesuję się islandią i to wystarczy:) islandzkim posługuje się ponad 270 tys. Islandczyków i pewnie kilku zapaleńców na świecie:) pozdrawiam
ja tez chcialabym znalezc jakis kurs islandzkiego, czy ktos zna jakies strony internetowe???
stronki najbardziej wartościowe:
www.tppi.org.pl
www.iceland.pl
pozdrawiam

a z kursem to raczej ciężko...
moze nawet czworo? :)
no czworo to już może być grupka:)) ja cały czas jestem zainteresowany, tylko miejsca gdzie oferują islandzki nie ma.
no to chyba byloby nas piecioro, no i juz robi sie grpa;) - szczoter dzieki za strony:)
jakby co to mój mejl [email]
pozdrawiam
może nawet sześcioro?:))
[email]
hi hi:) widać że komuś się spodobała lodowa wyspa po 101 Reykjawik:))) też miałam straszną fazę. ostatnio trochę mi minęło ale to nie zmienia faktu że skoro ok270 tys. ludzi mówi tym językiem w kraju w którym mieszka ok.38 mln powinien być jeden zakichany kurs!!!
jak tak dalej pojdzie to bedziemy mieli niezla ekipe:)
troche spoznione, ale zawsze:
otoz od siostry wiem ze w sosnowcu przy uniwersytecie jest prowadzony kurs islandzkiego
tyle tylko ze om juz trwa, ale moze by was przyjeli
zajecia prowadzone sa w jezyku angielskim, ale, sadzac po tej stronie, nie powinniscie miec problemu!
mam nadzieje, ze komus ta wiadomosc sie jeszcze przyda!
pozdrawiam
ja też się chetnie przyłacze!!! tak w ogole to co wedlug was łatwiejsze... nauka islandzkiego dla polki, czy polskiego dla islandczyka;)?!
dla polaka islandzki jest trudniejszy a dla islandczyka polski-nie moge niestety byc bardziej precyzyjna:)) ale jak ktos ma chec do nauki to wszystko jest mozliwe
mozna! na skandynawistyce w Poznaniu! mamy staroislandzki, ktory tak naprawde jest kursem islandzkiego. Absolutnie nie polecam! Potwornie trudna gramatyka :/
ja tez bym chciala i to bardzo,ale z tego co widze,szanse sa raczej male,zwlaszcza,ze mieszkam w krakowie,wiec nawet nie moge dolaczyc do Waszej grupy:(
ekhm... jakby cuś to tu --> http://iceland.pl/kurs_jez.html
na SWPS w Warszawie jest kurs jezykow skandynawskich- islandzkiego "łyka" się troszkę na 3 roku :) a tak to szwedzki, norweski lub duński
niam. ja tez chce islandzki.
jam też chętna.
może jakąś petycję do wydawnictw w sprawie podręczników chociaż.. ;)
polecam strone http://www.icelandic.hi.is/coursetest.php
co prawda stopien podstawowy i na pewno trudne ale przynajmniej jaka frajda :) ja sie juz bawie prawie tydzien- jestem po pierwszym poziomie i sie jeszcze nie znudziłem a satysfakcja napreawde duza. poza tym w siedzibie TPPI w Warszawie mozna dostac podrecznik prof. Bartoszka do nauki islandzkiego (jedyny polski podrecznik) oraz kasete i cwiczenia do niego :) pozdrawiam islandzkich zapalencow - jakby co to piszcie na adres [email]
300 tys.
ererre2q
ja też chcę na kurs islandzkiego! popyt jest, a podaż?
http://www.mentalcode.com/nl/islenska/
Słownictwo i trochę gramatyki (po ang.)
Wow, widzę że uzbierało się trochę zapaleńców. Hmm, kiedyś nawet gdzieś czytałam że całkiem sporo Polaków emigrowało na Islandię ostatnio. Chociaż póki co to na kursy jeszcze się nie przekłada. W każdym razie miło wiedzieć, że jest jeszcze kilka osób zainteresowanych :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

CAE - sesja letnia 2004