Profi-Lingua (reaktywacja) - b. proszę o odp :)

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć! Wiem, że temat o P-L był już wielokrotnie poruszany, jednak było to już parę lat temu, więc dużo mogło się w tym czasie zmienić. Planuję zapisać się w tym roku do jakiejś szkoły językowej i (kierując się pewnym rankingiem) zastanawiam się poważnie nad Profi, chciałabym uzyskać jakieś AKTUALNE dane o tej szkole, jak tam jest, jak wygląda nauka itp. A jeżeli nie polecacie Profi, to jaka inna szkoła byłaby w sam raz dla mnie? Dodam, że wcześniej nie uczyłam się angielskiego, więc byłabym w grupie początkującej. Z góry dziękuję za odpowiedź!
Nikt się nie odzywa, to w takim razie ja coś napiszę ;-) Chodzę do tej szkoły od 2 lat (teraz będzie 3 rok) i jestem z niej zadowolona. Hmm... jak wygląda nauka - normalnie jak w każdej szkole, dużo nam robią różnych testów i sprawdzianów. Jest test po każdym przerobionym rozdziale, potem z połowy książki, a potem znowu trzeba zdać taki egzamin z całego roku (masz część testową, pisemną, ze słuchu i część ustną), do którego bez przystąpienia nie możesz zapisać się na kolejny poziom. Na zajęciach serwują nam też takie krótkie gry, które mają nas przyzwyczaić do mówienia w danym języku. Co by tutaj jeszcze tobie napisać... może to, że dodatkowo możesz tez zapisać się na konwersacje, na których albo odbywają się jakieś rozmowy na dany temat, albo przerabia się jakąś gramatykę. Generalnie mi się w tej szkole podoba, ale powinnaś raczej napisać, w jakim mieście masz zamiar zapisać się do tej szkoły, ponieważ (podobno) nie w każdej filii jest tak samo. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to pisz śmiało ;-) Pzdr.
Jakie miasto cię interesuje.Filia Fili nie równa, podobnie jest z nauczycielami.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka