Sosnowiec - szkoły językowe

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym rozpocząć naukę w szkole językowej w Sosnowcu lub najbliższych okolicach, a jako że do specjalnie zorientowanych nie należę, próbowałam dowiedzieć się czegoś przeglądając tutejsze wątki forumowe. Teraz kompletnie nie wiem co począć. Wiem jedynie, że mamy tu P-L, English School, Empik, ale w zasadzie nie mam gdzie zasięgnąć opinii, a na reklamach opierać się nie mam zamiaru. Chęci mi nie brak, a szkoła dałaby mi dodatkową motywację do działania. Myślałam też o korepetycjach, nie wiem w co byłoby lepiej zainwestować, a na obie rzeczy mych drogich rodziców raczej nie stać. Mam dwa lata do matury, chciałabym zdawać angielski na poziomie rozszerzonym, a w ostatnich latach jedynie się uwsteczniłam. Będę wdzięczna za ewentualne odpowiedzi. ;)
A Callan w Jaworznie z nativami?
Tyle, że to jest Callan, a nie przygotowanie maturalne, czy FCE.
No właśnie, to jest Callan, poza tym dojazd do Jaworzna mam mówiąc delikatnie, dość trudny. Jednak dziękuję za dobre chęci, myślałam że już nikt nie odpisze. :)
P-L w Sosnowcu nie jest najgorsze.Można tam spokojnie przygotować się do matury.
A jeśli chodzi o korepetycje prywatne lub nauczanie (kiedyś był lektorem w P-L, czy nadal tam uczy nie wiem) to mogę polecić pana Leszka Morawę:

Leszek Morawa
Email : [email]
Tel. : 5[tel]
GG : 6433199
To mój niegdysiejszy nauczyciel z liceum.Ma ogromną wiedzę i jest świetnym pedagogiem.Jeśli lekcje prywatne w Sosnowcu to naprawdę z nim mogę polecić w ciemno.
Jeśli się uwsteczniłaś to zajęcia indywidualne chyba będą lepsze.
gdzie jest ta szkola w jaworznie?? bardzo bardzo prosze o odpowiedz pzdr
prosze dajcie znac zalezy mi bardzo na czasie
Na SÅ‚awkowskiej 5.
Kojarzysz gdzie to jest?
To tak jakbyś chciała iść od kościoła w centrum w stronę szpitala (do góry), jest to gdzieś może 150m od tego kościoła.

Jakbyś potrzebowała info, czy pomocy, to napisz..
WIELKIE DZIEKI jasne ze wiem :) a ty tam chodzisz?? zadowolona jestes?
Taak, co prawda z lektorami polskim jest nudniej, ale gdy są nativi (4 ich jest na pewno, co najmniej), to jest super - wspaniała atmosfera, dużo śmiechu i ogólnie luźno jest, a tak chyba lepiej dla nauki.
Są też inne języki 'dostępne', ceny powinny Cię zadowolić (może nawet i bardzo patrząc na inne szkoły).

2822881, jakbyś miała więcej pytań, to szybciej przez gg się dogadamy - tylko napisz.

PS. ja to dziewczynÄ… nie jestem. ;>
Temat przeniesiony do archwium.