Najtanszy bilet autokarowy do Dublina lub liniami

Temat przeniesiony do archwium.
Witam i prosze o pomoc.
Niedlugo wyjezdzam do Dublina i szukam jakiegos najtanszego biletu autokarowego jak ktos ma namiary to prosze o wskazowke.
I jeszcze jedno.
Rezerwujac bilet lotniczy w rayanair i wizzarair w internecie jaka mam pewnosc ze kupie go na ten dzien i godzine na ktora dokonalem rezerwacji.
Mam watpliwosci, ze zanim wplyna pieniadze na konto przewoznika moze linia juz komus innemu sprzedac ten bilet. Moze sie myle. Prosze o pomoc.

Ps. Aerlingus odpada
dlaczego odpada?
Jest biuro podrozy Polonia - chyba w 2 strony autokarem kosztuje ze 200 EUR a AerLingusem mozna czasami dostac bilety i za 100EUR/2 str wiec nie rozumiem dlaczego ma odpadac. BTW niedlugo takie rzeczy beda na stronce www.polskidublin.com
Kupilem juz bilet Autokarowy do Londynu Eurolines i Z Londynu do Dublina jakims innym przewoznikiem(nie wiem jaki bo jeszcze mmi nie przyslali biletu) cena takiego biletu to 420 zlotych ze zniszka.
Wyjezdzam 15 marca wiec w Aerlingus na ten dzien nie kupil bym taniego biletu. Posprawdzalem troche ceny biletow i jesli chodzi o linie lotnicze to najtaniej jest:
Wizzair do Brukseli i pozniej rayanair do Dublina mozna juz kupic za 350 a nawet taniej bilety. tylko ze trzeba odpowietni wczesnie zamawiac.
Pozdrawiam