Pewnie ze przezyjesz tunel :)
wiec... karta Euro26 to jest wyrzucenie w bloto 60zl (mozesz to wyrobic w wiekszosci biur podrozy w Polsce). Ja to mam, jestem w Yorku juz trzy miesiace i nawet raz mi sie to do czegokolwiek nie przydalo.
Jestem troche w innej sytuacji,bo jako student dostalam cos w stylu legitymacji i wszedzie mam ulgi, ale jak na poczatku pokazalam nasza legitymacje studencka to sie bynajmniej ziwnie na mnie patrzyli... (niestety raczej Ci to nie pomoze). Szczerze powiedziawszy to nie wiem co powinnas zrobic,aby dostac znizki.
Bilet autobusowy... wiec w Londynie travelcard na caly dzien na Zone 1 and 2 kosztuje 5£, a na przyklad przejazdzka autobusem z Yorku do Leeds (okolo 40min) to 4,3£. Dobra rada: jak gdzies jedzesz to kupuj od razu return ticket! duzo bardziej sie oplaca niz dwa pojedyncze.
Pociagi sa baaaaaardzo drogie. Z Yorku do Londynu w dwie strony kosztuje prawie 70£!!! (ptwarty... zamkniete sa tansze).
Pocztowki faktycznie nie sa drogie,ale za 0,1£ to jeszcze nie widzialam... 0,25 - 0,7£, zwyczajny znaczek pierwszej klasy do Polski to 0,4£.
Wtyczki sa inne,ale przejsciowke mozesz kupic w wiekszosci sklepow. Trzeba roche poszukac, bo ja za moja zaplacilam 2£, a moja kolezanka 7£...
Jeszze co do biletow to nie ma czegos takiego jak ulgowe bilety (chyba ze dla dzieci).
I co ja tu najbardziej lubie... wyprzedaze ubran... :)))))
Jestem pewna ze wakacje beda udane!!!!
Pozdrawiam